Най-зарибяващите видео игри с екстремни спортове ever!

Грабвайте джойстиците!

0
 

Сподели

Shares
Най-зарибяващите екстремни видео игри
Снимка: retronintendoreviews.com

По една или друга причина не винаги можем да сме навън и да практикуваме любимите си спортове. За щастие от от поне 20-ина година към познатите ни 3 измерения се добави още едно – виртуалното. Благодарение на него можем да си джиткаме всякакви щуротии без дори да излизаме от вкъщи, а екстремните ни занимания получиха почти перфектен заместител в лицето на някои компютърни игри.

През годините какви ли не заглавия минаха през джойстиците и клавиатурите ни, но някои от тях останаха и в сърцата ни… завинаги!

А сега светлините угасват, зазвучава носталгична музика и реалността около нас се размива като кръгове от капки по водната повърхност, за да се пренесем във времената, когато играехме:

Най-зарибяващите екстремни видео игри

Excitebike

Ако сте над 25-годишни със сигурност помните тази увлекателна игрица, която циркулираше из дискетите за Terminator, заедно с останалите 9999 in 1 игри. Всъщност тя е създадена от Nintendo още през 1984 г. и дава възможност на геймърите да вземат участие в състезание по мотокрос с различни препятствия. Играта бързо придобива популярност и проправя път на жанра за следващите големи имена.

Най-зарибяващите екстремни видео игри
Снимка: camelot-hobbies.com

Kelly Slater’s Pro Surfer

Ако сте фенове на големите вълни съществува само една игра и това е Kelly Slater’s Pro Surfer! Разработена през далечната 2002 г. от Activison, играта ни позволява за миг да влезем в тялото на великите сърфист на вскички времена Кели Слейтър и да се отправим на лов за Голямата. Реалистичната графика, лесното управление и разбиващият саундтрак превръщат играта в хит, актуален и до днес.

Най-зарибяващите екстремни видео игри
Снимка: neogaf.com

ATV Offroad Fury

Играта излиза през 2001 г. и е разработена от Rainbow studios. Разполагаща с избор от 12 различни машини и 20 писти, ATV Offroad Furi бързо си събира значителна фенска маса и до 2006 г. само в САЩ са продадени почти 2 млн. копия, което я превръща в една от 20-те най-продавани игри за PlayStation 2.

Най-зарибяващите екстремни видео игри
Снимка: ign.com

Amped: Freestyle Snowboarding

Един от виртуалните сноуборд-шедьоври се появява на бял свят през 2001 г. Предназначен е за Xbox и заедно със заглавия като Halo успя да изгради доверие в игровия департамент на Microsoft. Amped е реалистичен сноуборд симулатор, който е фокусиран повече върху изпълненията на трикове, отколкото върху състезанията. В следващите години излизат още две части на играта.

Най-зарибяващите екстремни видео игри
Снимка: bmxunion.com

Dave Mirra Freestyle BMX

Една от най-популярните спортни игри излиза през 2000 г. за Playstation и PC и ни среща с някои от големите имена във freestyle BMX-а Дейв Мира и Райън Найкуист. Геймплейът включва различни нива и цели и позволява да ъпгрейдвате вашия байк по пътя към върховете.

Най-зарибяващите екстремни видео игри
Снимка: gamefabrique.com

1080° Snowboarding

Считана за едно от най-добрите сноуборд заглавия в историята на видео игрите 1080° излиза на бял свят точно преди 20 години. За времето си е една от най-реалистичните игри, посветени на зимната дъска и не е чудно, че от нея са продадени над 1 млн. копия. През 1999 г. дори е обявена за конзолна спортна игра на годината от Академията за интерактивно изкуство и наука.

Най-зарибяващите екстремни видео игри
Снимка: pu.nl

Tony Hawk’s Pro Skater

Няма да е лъжа ако наречем скейт серията на Тони Хоук за най-популярната екстремна спортна игра на всички времена. Първата част от поредицата се появява още през 1999 г. и до 2015 г. излизат още осем. Революционна като графиката и геймплей серията превръща скейта в един от най-популярните спортове сред геймърите, а обвързването на играта с великия Тони Хоук се превръща в един от най-умните маркетинг ходове на Neversoft.

Най-зарибяващите екстремни видео игри
Снимка: lparchive.org

Grand Theft Auto

Това определено е игра от съвсем друг жанр, но ако говорим за виртуално практикуване на всякакви екстремни начинания, то едва ли нещо в гейм вселената може да се опре на GTA! Предпоставките са няколко – революционен отворен свят, всякакви транспортни средства за придвижване по вода, земя и въздух (вкл. ATV, даунхил байк и парашут) и много експлозии. Признайте си, колко от вас са изпълнили всички мисии в San Andreas и колко са тези, които вместо това са прекарали часове в осъществяването на различни пъклени трикове като спускането с велосипед от Мount Chiliad, съпътствано от скок с парашут след полет от някоя висока скала?

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.