Последни дни за регистрация за Байк и рън за Чепън

0
 

Сподели

Shares
Регистрацията

Седмото издание на „Байк и рън за Чепън“ чука на вратата, а времето за регистрация намалява. Ако искате да станете част от надпреварата по планинско колоездене и бягане, но още не сте се записали, можете да го направите до 20-и април тук. След това трябва да заплатите таксата за участие чрез Epay или в магазини „Стената“.

Байк и рън за ЧепънРегистрираните до 20-и април участници ще получат своите стартови пакети в периода от 24, 25 и 26-и април в офиса на магазини „Стената“ (бул. Ал. Стамболийски 20 В, вход откъм ул. Лавеле), който ще работи с удължено работно време в съответните дни – до 20 ч. В пакетите са включени стартов номер с чип и електронно измерване, кърпа Buff и енергийно барче.

До този момент над 400 души са заявили участието си в надпреварата, а организаторите очакват голяма активност и през последните дни от регистрацията.

Дата на провеждане

Самото състезание ще се проведе на 28-и април, а домакин по традиция ще бъде Чепън планина край Драгоман. В 9:30 всички участници в състезанието по бягане ще застанат на старта в Драгоман. Те ще се впуснат в две дистанции – маратон (42 км) и полумаратон (21.3 км).

Байк и рън за Чепън

10:30 е часът, в който ще започне надпреварата за колоездачите, които тази година могат да избират дали да се включат в категорията Хоби или XCM. Участниците в XCM ще се съревновават и за точки в годишната ранг листа от Българската колоездачна лига.

Вижте още: Байк и рън за Чепън за седми път

Байк и рън за Чепън

По време на състезанието участниците ще могат да разчитат на безплатно медицинско обслужване, както и на храна и напитки в три подкрепителни пункта по трасето.

Детско състезание

Паралелно със записването за „Байк и рън за Чепън“, тече и регистрацията за детското състезание по бягане и колоездене. Всички родители могат да запишат безплатно децата си тук или на място преди началото на събитието. Три са възрастовите групи, в които най-малките ще премерят сили – от 3 до 5 години, от 6 до 8 и от 9 до 12-годишна възраст. Участниците в първата възрастова група ще направят обиколки пред Община Драгоман. Най-големите ще преминат и през съседни улици, като дистанцията няма да е по-дълга от 1 км. Всички деца ще получат награди, а след състезанието ще могат да се забавляват във Въжен парк на предизвикателствата с аниматорите на Active Kids.

Байк и рън за Чепън

Празник на Чепън планина

По традиция, всяка година на датата на „Байк и рън за Чепън“ се отбелязва и празник на Чепън планина с много активности на площада пред Община Драгоман. Фолклорни изяви, изложби на локални занаятчии, безплатни прожекции на филми, които представят природното и културно-историческото наследство на Драгоман, са част от заложените в програмата събития, в които можете да се включите. Освен това мини бус ще отвежда посетители до едно от важните за града места – Неделнишкият манастир „Св. Атанасий“.

Как да стигнете до Драгоман?

И тази година цял вагон от линията на БДЖ София-Драгоман ще извози безплатно участниците и техните велосипеди. За целта трябва предварително да заявите, че искате да пътувате по този начин. Записванията текат тук и приключват заедно с регистрацията, на 20-и април.

Байк и рън за Чепън

Повече информация за „Байк и рън за Чепън“ можете да намерите както на фейсбук страницата, така и във фейсбук събитието.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.