Сърфът – лекарството, от което имаме нужда

0
 

Сподели

Shares

Колкото повече ви разказваме за ползите от активния начин на живот, толкова по-уверени ставаме в това, което казваме. Причина за това са всички истории, които имат способността да ни вдъхновят и да ни мотивират да не загърбваме приключенията като начин на живот. Днес ще ви разкажем именно такава история, която се оказва вълшебна приказка за главните й герои. Тя е свързана с морето, големите вълни, слънчевите лъчи, човешката воля и спортът, който носи името сърф.

Groundswell Project
Photo: GroundswellProject/mpora.com
Проектът Groundswell

Той въвлича различни съдби в един общ сюжет. Основната му цел е да помогне на жени, които са били подложени на физически и психически тормоз. Когато се включат в проекта, те започват да се учат и да практикуват сърф, което оказва се, е преломен момент в техния живот. Не само това, че са активни, но и магията на конкретния спорт, им помагат да заличат всички белези от миналото. Преоткриват себе си и придават нов смисъл на съществуването си.

Groundswell Project
Photo: GroundswellProject/mpora.com

Всяка една от тези дами, независимо дали е на 18 или 80, споделя, че сърфът им дава увереност. Практиката им помага да не се притесняват да говорят открито, както за настоящето, така и за миналото си. Това, че не са сами и имат възможност да комуникират с други жени като тях, им помага да изградят приятелска връзка помежду си, която остава трайна и след края на проекта. Освен това много от дамите спират да приемат различните медикаменти, които са били неизменна част от тяхното всекидневие преди това.

Groundswell Project
Photo: GroundswellProject/mpora.com
Ръководителите на проекта…

Се сблъскват с различни истории, чиито последствия имат различни проявления в настоящето. Накрая обаче, благодарение на техните усилия, резултатът при почти всички е един и същ. Според тях, докато практикуват новия си любим спорт, в мозъка на жените протичат химични реакции, които помагат на тялото бързо да се адаптира към средата. А всичко положително, което им се случва, определено ги кара да забравят за негативизма, който са насъбирали в себе си.

Groundswell Project
Photo: GroundswellProject/mpora.com

Вижте още: Защо сърфът прави живота ни по-добър?

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.