Задава се Red Bull Moreni Challenge

Търсят се ентусиасти за надпреварата без аналог

0


Дата на събитието: 09.06.2018

Сподели

Shares

Веднага след като разбрахме, че най-новото състезание в „колекцията“ от екстремни надпревари на Red Bull ще се случи не къде да е, а в България и то – на Витоша, се запитахме няколко силно ентусиазирани въпроса. На кой би му хрумнало подобно нещо? Що за атлет трябва да си, за да се впуснеш в предизвикателството? Правено ли е изобщо нещо подобно преди?

Отговорите не закъсняха и от тях можем с право да отсъдим – на 9-и юни ще станем свидетели на невиждана надпревара, а именно Red Bull Moreni Challenge.

Наименованието на състезанието не е случайно – то ще се проведе върху природния скален феномен Морените в местността Златните мостове на планината Витоша над София.

Moreni Challenge

Каква е идеята?

Атлетите застават рамо до рамо в масов старт, за да се впуснат в надпревара за време по трасето върху каменната река. Всеки участник ще трябва да се справи напълно сам с предизвикателството, без да разчита на каквато и да е
външна помощ.

Подобна локация никога преди не е била използвана за терен на планинска надпревара в световен мащаб, а самият формат на Red Bull Moreni Challenge няма аналог в света, което е и причината състезанието да бъде включено в света на Red Bull, в който място намират само преживяванията, отвъд обикновеното.

Чия е тази идея?

Няма какво да увъртаме повече – на Кирил Николов – Дизела. Ориентировачът, бегач и рекордьор e основната мисъл зад новото екстремно бегово предизвикателство, в което участниците ще се състезават по 1-километрово трасе върху морените.

Търсените атлети са…

Планината ще очаква всички атлети, ориентировачи, катерачи, фрийрънъри и опитни екстремни спортисти, които имат не само физическа подготовка, но и са готови да изпитат издръжливостта на психиката си. В Red Bull Moreni Challenge могат да се включат лица, навършили 18-годишна възраст и попълнили формата за регистрация, която ще бъде активна от 13 април до 6 юни тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.