Най-младият човек с Изследователски голям шлем

21-годишната японка Марин Минамия

0
 

Сподели

Shares

И след като вече ви разказахме какъв в същността си е Големият шлем за изследователите и приключенците, няма как да не споменем и кой е най-младият човек, който получава тази титла. Постижението се случва на 12-и април 2017, а 20-годишната тогава Марин Минамия е главно действащо лице в него.

Марин Минамия
Снимка: newsweek.com

Вижте още: Големият шлем за изследователите и приключенците

Японката е коронясана с титлата на Изследователския голям шлем точно преди година, когато достига успешно до Северния полюс. Преди това тя вече има зад гърба си останалите постижения, които са нужни, за да доведе мисията си докрай. Тя достига до Южния полюс. Освен това през месец май 2016 младата приключенка се превръща в най-младия японец, който стъпва на покрива на света. А фактът, че достига до първенците на всички континенти, я превръща в най-младия човек в света, който успява да завърши това предизвикателство.

Марин Минамия
Снимка: yp.scmp.com

Марин Минамия се влюбва в планината и идеята да изкачва върхове, когато е на 13. Тогава тя отива на училищна екскурзия в Непал, по време на която достига и базовия лагер на Анапурна, който се намира на 4130 м. От този момент тя не спира да мечтае за нови върхове и да превръща мечтите си в реалност. 18-ият си рожден ден Марин отпразнува на връх Аконкагуа, а година по-късно, тя посреща специалния си празник на първенеца на Антарктида – връх Винсън.

Всички тези постижения на 21-годишната по настоящем приключенка не минават и без трудни моменти. Тя вижда как член на групата, с която изкачва Еверест, остава завинаги там. Това обаче не я отказва да продължава да преследва целите си.

Като допълнение на всичко това, младата японка в момента е студент в университета в Токио, където изучава „Политология и икономика“. Тя успява да съчетава всичко това и с друга нейна страст – модата.

Марин Минамия
Снимка: pocketmags.com

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.