Wings for Life World Run: екипирай се правилно за бягане

Няколко полезни съвета как да се случи това

0
 

Сподели

Shares

Wings for Life

Какво е нужно, за да се впуснете в бягането на живота си? Разбира се, устрем и мотивация. Съществуват обаче още фактори, които играят не по-малко важна роля в целия процес. Точно така, става въпрос за подходящата екипировка, която най-често или ви помага да продължите напред, или осуетява плановете ви. Изборът също не е лека задача. Затова намираме следващите няколко, макар и кратки съвета за доста полезни. Техен автор е атлетът Филип Райтер, който в момента е част от групата на експедицията Red Bull Der Lange Weg. Едва ли ще ви е нужно много време да се съгласите с тях. Затова ги приложете и ще ви се струва, че всеки път се впускате в бягането на живота си. А Wings for Life World Run наистина може да бъде събитие, което да запомните завинаги.

Wings for Life
Снимка: Paulo Calisto for Wings for Life World Run

С добри обувки за перфектна тренировка

Бягането е спорт, който е достъпен за всички. Независимо къде го практикувате, е хубаво да знаете, че един от най-важните елементи за сполучлива тренировка, са добрите обувки. Ключов момент е да не избирате най-евтините в магазина, само за да имате такива. Когато искате да практикувате даден спорт, е хубаво да помислите за последствията, които са налице заради лошата екипировка. По тази причина е препоръчително да се консултирате със специалист в сферата, който може да ви даде професионално напътствие от какъв модел обувки имате нужда. А след това много бързо ще осъзнаете колко благодарни са краката ви.

Перфектните обувки имат нужда и от перфектни чорапи

Звучи логично, нали? Оказва се, че в екипировката всичко е навързано. И ако имате перфектните обувки, ефектът от тях няма да е същият, без наличието на подходящи чорапи. Всекидневните чорапи не са подходящи, тъй като се протриват в кожата, а резултатът най-често са неприятни пришки. Това обаче няма да се случи със специалните чорапи, предназначени за бягане. Обуете ли ги, веднага ще разберете, че те са много по-благонадеждни и ще ви спестят излишни неприятни изживявания.

Wings for Life
Снимка: Kolesky/Nikon/Red Bull Content Pool

Не пренебрегвайте и останалите части на тялото

Започваме с главата и това, че 30% от телесната топлина се губи именно от нея. Това означава, че е задължително, когато навън е студено, да имате шапка, която ще ви помогне да задържите голяма част от тази топлина.
Наличието на шапка е задължително и когато е топло. По този начин, може би се досещате, ще избегнете неприятности, какъвто е слънчевият удар.

Облеклото

Оказва се, че широките дрехи са във ваш ущърб. Те се протриват в тялото, което, разбира се, най-често води до кожни раздразнения. Затова е препоръчително да сте облечени с удобни материи, които прилепват по тялото, но имат способността да отвеждат бързо влагата.

Wings for Life
Снимка: Samo Vidic for Wings for Life World Run

Протриването, ожулването, раздразнението на кожата…

Са най-неприятните аспекти, с които можете да се сблъскате по време на бягане. Точно затова е хубаво да помислите как можете да ги предотвратите. Всъщност това може би е и най-евтината част от грижата за екипировката. Лепенки или вазелин ще спомогнат да избегнете последствията от протриване, ожулване или раздразнение на кожата.

Безопасността на първо място

Ако обичате да практикувате любимото си занимание през нощта, е хубаво да сте добре запознати от какво оборудване се нуждаете. Да, именно светлината, която ще ви води по пътя. Колкото по-бързо се движите, толкова по-добра трябва да е тя и да осветява колкото се може по-далеч. И разбира се, не забравяйте да носите ярки дрехи, за да могат и останалите хора да ви забелязват.

Водата

Не си създавайте неудобство като носите в ръката си бутилка с вода. Използвайте хидратираща система с мундщук. Но проверявайте често количеството на водата, тъй като тя ще е на гърба ви и лесно може да изгубите представа дали сте я привършили.

Wings for Life
Снимка: Robert Snow for Wings for Life World Run

А за да е пълна подготовката ви, която ще ви помага всеки път да се впускате в бягането на живота ви, вижте: Как да бягаме правилно: няколко техники

Wings for Life World Run ще се проведе на 3-и май през 2020 година.

Wings for Life
Снимка: Miles Daisher, Brooke Thabit

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.