Официална вечеря на 7020 метра

0
 

Сподели

Shares

Пролетният сезон в Хималаите започва. Вече ви разказахме за някои от експедициите, които предизвикат интереса на хората по света. Днес отново ще ви отведем в най-високата планина в света, но този път, за да ви запознаем с една благотворителна кауза – най-високата вечеря в света, която може да влезе и в Книгата за рекордите на Гинес.

Най-високата вечеря в света
Снимка: facepublications.com

Малко по-късно през април британска експедиция ще се отправи към Северното седло под покрива на света, което се извисява на цели 7020 м надморска височина. То се намира от тибетската страна на върха, близо до „зоната на смъртта“, и свързва именно Еверест с връх Чангтсе. Там групата ще постави маси, столове, прибори и всичко необходимо, както подобава за официална вечеря. А по време на нея хранещите се ще бъдат облечени в костюми с папионки и вратовръзки. Готвачът, който е един от признатите в родината си, също ще има условия, които да му позволят да приготви всички ястия от менюто, което ще бъде тристепенно. Вечерята няма да премине и без шампанско.

Снимка: portersprogressuk.org

Основната цел на събитието е не само да се организира най-високата вечеря в света, която да се превърне в рекорд. Членовете на британската група ще опитат да съберат и 150 хиляди паунда, които да дарят за благотворителност в Непал. Организацията, която ръководи средствата, цели да подпомогне хората, които обитават планинските региони на държавата, да получат образование и по-добри условия, в които да продължат да живеят.

Всъщност опит за рекорд да се осъществи най-високата вечеря в света се проведе и през 2015 г. По стечение на обстоятелствата обаче плановете бяха отменени, заради земетресенията, които се случиха в региона тогава. Въпреки това британците, които успяха да се измъкнат невредими от планината, събраха 100 хиляди паунда за своята кауза.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.