Добре дошли в най-екстремните хотели на света!

За вашия незабравим леглохраноден!

0
 

Сподели

Shares

Най-екстремните хотели на света

Вие обичате адреналина още от първото ви падане с тротинетка пред блока и оттогава не можете да си представите и ден без да си набавите необходимото количество от така необходимия ви хормон. Летите с парапланер, скачате от високи скали, разгрявате с леко велосипедно фрийрайдче по диви чукари, но докато спите или се храните животът е все така сив и скучен.

За щастие, предприемчиви ентусиасти от различни точки на земното кълбо са измислили един алтернативен живот, предлагащ силни усещания дори по време на сън и хранене.

Представяме ви няколко от най-екстремните хотели, в които, гарантирано, ще се насладите на една релаксираща почивка сред спокойствието на отвесните височини, клокочещата вулканична лава или на морското дъно (без да са ви бетонирали краката).

Най-екстремните хотели на света
Снимка: hospitalitynet.org

Fogo Island Inn, Канада

Късче уют и безметежност сред суровата природа на севера. Хотелът е изграден върху скалистия бряг на малко островче край Нюфаундленд, предлагащо среща с представители на местната общност от закоравели лъмбърсексуални риболовци и спираща дъха гледка право към скования от ледове Северен Атлантик.

Най-екстремните хотели на света
Снимка: south-african-lodges.com

Wolwedans Private Camp, Намибия

Това е вашето място, ако искате да си свирукате небрежно с коктейл в ръце и едновременно да се чудите как може някой да оцелее в тая пустош с температури, достигащи до 80 градуса по Целзий!

Подобен оксиморон е възможен тъй като Wowedans Private Camp представлява изолирана луксозна хижа, кацнала на върха на 250-метрова пясъчна дюна, между пустинята Намиб и планините Набуб.

Най-екстремните хотели на света
Снимка: gigcasa.com

Sala Silvergruva, Швеция

Най-добрият избор за отдих, ако се нуждаете от асоциална почивка далеч от хорските погледи!

Как може да стане това? Резервирайте още днес стая в този стилен хотел, разположен сред мрачните зали на стара мина, намираща се на цели 150 м под земята. Всеки посетител получава и възможността да се отправи на интригуваща обиколка с екскурзовод (включително и подводна) из някоя от многобройните галерии.

Най-екстремните хотели на света
Снимка: uniqhotels.com

Bivacco Gervasutti, Франция

На 2835 м.н.в. ще откриете така мечтаното спокойствие сред величествената природа в подножието на Мон Блан.

Разбира се, ако притежавате необходимите умения да се изкатерите от Вал Ферет до този труднодостъпен 12-местен хотел. Наградата – топла напитка и достъп до интернет!

Най-екстремните хотели на света
Снимка: http://hight3ch.com

Manta Resort, Танзания

Мечтаете ли си мокрите ви сънища да се превърнат в реалност? Manta Resort ще се погрижи!

Вилата, разположена в крайбрежните води на остров Пемба представлява индивидуална плаваща къща, снабдена с всичко необходимо за една чудесна почивка сред Индийския океан, а когато дойде време за лягане буквално ще спите с рибите, защото спалните се намират на 4 метра под водата и предлагат 360-градусова панорама към океанските простори.

Най-екстремните хотели на света
Снимка: uniqhotels.com

ION Luxury Adventure Hotel, Исландия

Бивше общежитие за служителите в близката геотермална електроцентрала ION Luxury Adventure Hotel днес е луксозен оазис със скандинавски дизайн, който едновременно ще ви изложи и предпази от пагубното влияние на бурните местни ветрове и клокочещите потоци лава, стичащи се от спящия, но все още активен вулкан Хенгил, на хвърлей разстояние от стаята ви.

Най-екстремните хотели на света
Снимка: sedmica.me

Skylodge Adventure Suites, Перу

Вече сме ви разказвали подробно за този уникален хотел, но нито една класация за почитателите на екстремния отдих не би била пълна без него!

Skylodge Adventure Suites всъщност са няколо футуристични капсули, окачени по отвесните скали над Свещената долина в Перу. За да се настаните в стаята си ще ви се наложи да се изкачите на 400 м н.в. по специално изградена за целите на all exclusive туризма система от метални въжета, въжени мостове, стълби и парапети. Всяка от капсулите разполага с три легла, маси и собствена тоалетна, в която буквално ще се прочистите от кеф, защото разкриващата се от това място гледка ще повлияе позитивно дори на перисталтиката ви!

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.