360° уикенд прогноза: 6-8 април

0
 

Сподели

Shares
Планина, облаци
Снимка: thewallpaper.co

Почивните дни ще започнат с валежи в петък и събота, а в неделя ще бъде слънчево и с максимални температури около 16-20 градуса. Най-лошо времето ще бъде в петък в Западна България, където се очакват превалявания и гръмотевици. В източната част на страната ще остане без валежи. В планините на Западна България ще бъде облачно с гръмотевични бури и северозападен вятър до 7-12 м/с.

В събота валежи ще има на по-малко места, но ще остане облачно. Ще превалява над Родопите, Западна Стара планина и в Северозападна България. Вятърът ще отслабва и следобед ще се преориентира от север-североизток със скорост 4-7 м/с. Следобед облачността ще се разкъсва, като вечерта на повечето места ще е ясно.

До края на почивните дни не се очакват други валежи и неделя, и понеделник ще са подходящи за спорт в планините. В неделя високите била и върхове ще са в облаци, но следобед и там ще се изяснява. Вятърът над 1500 м ще е все още силен, до 9-14 м/с от изток, като привечер ще отслабва и в понеделник ще бъде със скорост до 4-7 м/с. В планините ще се затопля като в понеделник на 1500 м температурите ще достигат 13 градуса, а при замята до 20 градуса.

Уикенд прогноза

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.