Витоша X Lines се проведе за четвърти път

0
 

Сподели

Shares

През изминалия уикенд някои от най-добрите родни фрийрайд скиори и сноубордисти се събраха в района на Резньовете и Витошко лале 2, за да премерят сили в надпреварата Витоша X Lines. Събитието се провежда за четвърта поредна година, а през 2018 е и част от календара на София 2018 – Европейска столица на спорта.

Витоша X Lines

Тежки метеорологични условия бяха предизвикателство пред организаторите, но това все пак не попречи за провеждането на състезанието, което премина успешно и без инциденти.

Теренът в района на Резньовете и Витошко лале 2 беше интересен и даде възможност на състезателите да използват максимално релефа, както и да изпълнят сложни линии, които включват скокове от големи скали.

Витоша X Lines

За поредна година във Витоша X Lines се включиха не само опитни състезатели, а и деца до 14-годишна възраст. Те бяха 30, а най-малкият скиор беше на 7 години. Децата показаха уменията си на отделно подготвен склон с по-малка трудност, но все пак достатъчно интересен спрямо техните възможности.

Победителите

Александър Карадинков успя да впечатли съдиите със стил и стабилно каране, което му отреди победата при мъжете скиори. След него на почетната стълбичка се наредиха румънецът Йон Трандафир и Ивайло Ерменков.

При мъжете бордисти надпреварата спечели един от най-добрите млади таланти във фрийстайл сноуборда – Камен Петков. И въпреки че участва във фрийрайд състезание за първи път, той успя да впечатли съдиите и да събере най-голям брой точки.

Витоша X Lines

При дамите скиори най-добро спускане направи Симона Камберова, а Яна Стоянова спечели надпреварата при жените сноубордисти.

В категорията на децата скиори до 10-годишна възраст на най-високото стъпало на почетната стълбичка се качи Денис Марков. След него се наредиха Теодор Обретенов и Ева Колева. При по-големите, за втора поредна година победител стана румънецът Лука Трандафир, следван от Божидар Обретенов и Стефани Иванова.

Витоша X Lines

Кристиан Георгиев се представи най-добре сред младите сноубордисти, а на второ и трето място се наредиха съответно Иван Иванов и Кристиян Димитров.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.