Приключението Red Bull Can You Make It

7-дневна надпревара из Европа

0
 

Сподели

Shares

10-и април неуморно наближава, а с него и приключението, което носи името Red Bull Can You Make It. Студенти от 60 държави от цял свят ще се впуснат в 7-дневно пътешествие, което ще тества остроумието и приключенския им дух.

Отборите от по 3 души ще поемат към предизвикателството от пет стартови точки в Европа –  Будапеща, Мадрид, Манчестър, Рим и Стокхолм. Крайната им цел е холандската столица – Амстердам. Отборите ще получат карти, в които ще намерят 52 пункта. Те трябва да преминат през поне 6 от тях. По този начин ще трупат точки, които се определят според сложността на достигане.

Red Bull Can You Make It
Снимка: canyoumakeit.redbull.com

Единствената валута, с която ще разполагат, са специална серия кенчета Red Bull Energy Drink. С нея те ще трябва да си подсигурят транспорт, храна и настаняване в края на деня. За целта те ще разчитат на помощта на хората, които срещат по пътя си. А всеки, който им окаже приятелско съдействие, ще получи така нареченият #TravelBuddy кен.

Отборите ще трябва да подават информация от пътуването и предизвикателствата, през които преминават. Основните критерии за награждаване се базират на 3 компонента. Сред тях са: успешно отметнати задължителни пунктове, споделяне в социалните мрежи, както и отметнати предизвикателства от ранга „Приключения“. Класирането ще се определи според това какви приключения са срещнали отборите по време на пътуването си, както и дали са стигнали до крайната цел – Амстердам.

Red Bull Can You Make It
Снимка: redbull.com
Българското участие

Red Bull Can You Make It  няма да премине и без българско участие. Трима студенти от УАСГ – Мария Димитрова, Иво Попов и Денислав Славов ще започнат 7-дневното си приключение от Манчестър (началната точка се определя от жребий). Името на отбора им е ORIGINAL 69, а видеото, с което извоюваха възможността да бъдат част от надпреварата, можете да видите тук.

Останалите отбори можете да видите на официалния сайт на Red Bull Can You Make It, както и да следите събитието на фейсбук страницата му.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.