Outdoor & White Water Fest започва утре

0
 

Сподели

Shares

Броени часове ни делят до откриването на фестивала за екстремни спортове Outdoor & White Water Fest. На 31-ви март в 10 ч. Боян Петров и специалните гости от Община Кресна ще поставят официално начало на фестивала. С него ще започне и рафтинг и каяк сезона. Събитието ще се проведе в рамките на два дни (31-ви март и 1-ви април) в Център за приключения и рафтинг Адвенчър Нет на брега на р. Струма.

Боян Петров ще е сред гостите на фестивала за втора поредна година. Той ще отправи важни послания за предизвикателствата пред развитието на туризма и опазването на природата в региона. Освен това Димитър Куманов от риболовен клуб „Балканка“ ще насочи вниманието на гостите към проблемите на реките, речните екосистеми и в частност р. Струма.

Фолклорна група „Синаница“ ще закрие основната част с песнопения от пиринския край.

Какво ще се случи на фестивала по часове

След официалната част, в 11 ч., стартират рафтинг и каяк активностите. С тях всяка година се отбелязва пролетното пълноводие. Първа в програмата ще е традиционната регата на всички рафтинг клубове на р. Струма.

В 13 ч. ще има и демонстрационно спускане за всички, които се осмелят да скочат в лодките.

Outdoor & White Water Fest

Уъркшоп по оказване на първа помощ на Български младежки Червен кръст – Благоевград ще постави началото и другите активности. Те ще започнат в 12 ч. Сред тях ще има състезания слаклайн, катерене за деца, лонгборд, летене с парапланер, колела. За настроението по време на вечерта ще се погрижат DJ Vankata The Turntablist и група Faces, които ще се качат на музикалната сцена.

На територията на Адвенчър кемп ще има и специален къмпинг за всички желаещи да опънат палатките си. А ако нямате собствена, ще можете да наемете една от палатките Hannah в обособения кът на магазини „Стената“. За слънчевото настроение във фестивалната локация ще допринесат и пъстрите хамаци от Айляк хамак.

Outdoor & White Water Fest

Във фестивалните дни ще има и експо зона, в която гостите ще имат възможност да разгледат спортна екипировка от магазини „Стената“ , каяк оборудване от  „Воден хоризонт“, приключенски програми от Nomad Team, аксесоари за планина и къмпинг TOTEM и инфо кът на Община Кресна.

В кулинарната зона ще има вкусна специалитети, предоставени от Mangia Van, планинарска бира – Витошко лале, както и други алкохолни напитки от Винпром Троян.

За дните на фестивала е предвиден и организиран превоз с мини бус по близките локации в региона, където обикновено отсядат гостите, които не нощуват в къмпинга – Кресна, Стара Кресна, Симитли, Банско, Сандански. Ще има възможност и за двупосочен превоз от и до София. Повече информация можете намерите на +359898645980 или тук.

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.