Winter Bike Duel се проведе за осми път

0
 

Сподели

Shares

През изминалия уикенд, за осма поредна година, се проведе едно от най-зрелищните зимни състезания – Winter Bike Duel. Домакин беше Пампорово, а надпреварата отново привлече десетки колоездачи от цялата страна.

Winter Bike Duel е уникално събитие за България и региона като цяло. Именно това е причината всяка година в него да се впускат някои от най-добрите колоездачи. Те стават част от оспорвана надпревара, чийто формат е дуел с директна елиминация, което допринася за това интригата да се запази до края.

Winter Bike Duel

Трасето, по което колоездачите премериха сили, беше писта номер 7 в Пампорово. То включваше скоростни отсечки, където скоростта достигаше до близо 70 км/ч. Освен това имаше няколко скока и други интересни елементи.

Winter Bike Duel
Победителите

За първи път при мъжете на най-високото стъпало на почетната стълбичка се качи Павел Козарски. Той показа стабилно каране и в последния дуел успя да задмине опонента си малко преди финалната права. На второ и трето място се наредиха съответно Милчо Стоянов и Иван Кобуров.

В категорията на юношите победител стана Григор Вълчанов. Иван Борисов извоюва второто място, а след него, на трета позиция се нареди Николай Желев.

При ветераните надпреварата спечели Милан Димов. За другите две места на почетната стълбичка се пребориха Николай Желев и Вечесляв Николов.

Winter Bike Duel

Победителите и в трите категории получиха предметни и парични награди, осигурени от спонсорите на събитието – BMW България, Ред Бул, Анимал и хотел Перелик.

Winter Bike Duel 2018 постави началото на плавния преход между сезоните зима и лято в Пампорово. С летните месеци идват и много приятни изненади за всички посетители. Условията за ски в региона остават добри след последните снеговалежи и се очаква сезонът да продължи до Великден.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.