5 spa & wellness причини да започнете рафтинг процедури

Поглезете себе си с релаксиращ масаж в бялата вода

0
 

Сподели

Shares
Рафтинг процедури
Снимка: no.fjordnorway.com

Съществуват тонове spa & wellness процедури, предназначени да подобрят физическия и менталния тонус, а милиони хотели по целия свят се надпреварват за вниманието на зажаднелите за балнеолечебни ласки телеса на all inclusive туристите.

Нито един курорт обаче няма да ви предложи толкова емоционално spa изживяване като това, което ще получите когато влезете в бълбукащото джакузи на бялата вода с wellness лодката на вашия рафтинг клуб.

Ето и 10 причини да изберете рафтинг процедурите пред монотонното кибичене в тясна сауна с дебели и влажни авери.

Рафтинг процедури
Снимка: kiristraveltales.com

Освобождава от стреса

Рафтингът е занимание, което ще ви осигури няколко часа пълноценно общуване с природата. Когато реката е тиха ще можете да се отпуснете и насладите на прекрасните гледки към бреговете, оставяйки грижите си да се удавят във водата.

Когато пък стигнете бързеите и вдигнете адреналина, улисани в лудешко гребане, ще осъзнаете, че на фона на могъщата река всички мърморещи шефове на света са по-дребни и незначителни и от най-малката водна пръска.

Рафтинг процедури
Снимка: dbpmagazineonline.com

Повишава самочувствието

Стъпили веднъж на борда ще разберете, че държите съдбата си във вашите ръце, под формата на гребло. Всяко действие, което предприемете ще се отрази на управлението на лодката, а от правилните решения, които взимате с останалите членове на екипажа зависи и благополучният изход на операция “Бясна река”.

И когато накрая отново сте на брега и погледнете назад към кипящите бързеи, през които току що преминахте, ще узнаете, че сте спечелили още няколко точки опит и самоувереност!

Рафтинг процедури
Снимка: mnn.com

Подобрява мозъчната дейност

Динамични спортове като рафтинга способстват за совобождаване на ендорфин в тялото, който освен, че намалява стреса, влияе благотворно и върху функциите на мозъка. Тези два факта в комбинация с няколко хлъзгави камъка и бързотечаща вода ще подобрят способността ви да мислите ясно и да решавате проблеми по-бързо!

Освен това подобни активни занимания стимулират образуването на нови мозъчни клетки, които пък от своя страна намаляват риска когато ви налегне старостта да се разболеете от деменция или господин Алцхаймер.  

Рафтинг процедури
Снимка: as.com

Укрепва мускулите

Битката с бялата вода е чудесен начин да пораздвижите спихналите от клечането пред компютъра мускули. Ще ви се наложи да гребете бързо и енергично през реката, използвайки активно горната част на тялото си. Тези движения тонизират мускулите на ръцете, гърба и раменете, а редовното гребане повишава физическата ви издръжливост и способността да отплющите едни корав на бавната щайга в офиса, още циклеща над мейла, който трябваше да изпратите онзи ден.

Рафтинг процедури
Снимка: area47.at

Просто е забавно

Да си го кажем направо – да се излежавате в шезлонга до басейна между две all invlusive хранения е забавно, но да борите вълните с приятели, докато летите стремглаво надолу по бързеите, а студената вода мокри лицата ви, е далеч по-пълноценно, забавно и споменообразуващо занимание!

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.