„Научи се да караш ски“ в Боровец за шести път

0
 

Сподели

Shares

345 малчугани от 1-ви до 4-и клас от училищата в Самоков, Говедарци и Долна баня се включиха в програмата „Научи се да караш ски“ в Боровец. Тя се провежда за шеста година в първия планински курорт на Балканите. Най-малките ученици в региона имаха възможност да станат част от четиридневно обучение, което им помага да направят първите си стъпки в белия спорт и да видят планината отблизо.

В този период от време, децата се учат от най-добрите инструктори на ски училище „Бороспорт“. Освен това те получават и екипировка, карта за съоръженията в Боровец и обяд. Програмата се осъществява с подкрепата на Българска федерация по ски, Министерство на образованието и науката и Министерство на младежта и спорта.

Какво се случва по време на тези четири дни?

В първия ден от програмата „Научи се да караш ски“ малчуганите се сблъскват с нещо непознато за тях. За първи път обуват ски обувки, за първи път закопчават автомати. След това те се изправят и пред първия си урок, в чиято същност са компонентите: ходене със ски, обръщане, право спускане, падане и ставане.

Научи се да караш скиВторият ден протича по различен начин. Децата вече са направили първите си стъпки в спорта и са по-уверени. Те започват да учат още нови неща като снежно рало и продължават да надграждат това, което са усвоили досега. Голяма част от тях вече успяват да се движат свободно с влека.

По време на третия ден учениците започват все по-смело да се спускат по пистите. В последния ден от обучението те се включват и в първото си състезание.

Финално състезание за програмата през 2018

Програмата за 2018 г. ще завърши на 23-и март (петък), когато ще се проведе финалното състезание. В него ще се включат 64 деца. Те ще карат в дисциплината гигантски слалом. Боровец приветства всички любители на белите спортове да подкрепят най-малките скиори по пистата.

Научи се да караш ски

Много от децата, които са били част от програмата през годините, продължават да карат и след като тя приключи. Спортът и планината се превръщат в неизменна част от живота им и те с ентусиазъм продължават да усъвършенстват уменията си върху ските.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.