Ръчно направените сплитборд автомати

0
 

Сподели

Shares
Karakoram Bindings
Снимка: Karakoram

Планински хора, иноватори, райдъри – това са създателите на сплитборд автоматите Karakoram. Дизайните, които разработват, са проектирани на база опита, който всеки от членовете на екипа има в планината и всеки от моделите е изработен така, че да задоволи изискванията на самите създатели.

В основата на бранда стоят двамата братя Брайс и Тейлър Клостър, които започват с простата цел да се занимават с нещо, съчетаващо кариерите им с най-голямата им страст – планината. И двамата имат дипломи по механично инженерство, повече от общо 30 години опит в механичния дизайн и цял живот опит в ските и сноуборда.

Karakoram Bindings
Снимка: Jones Snowboards

“С нашето образование и опит започнахме с идеята да отведем екипировката за беккънтри на следващо ниво като започнахме през 2009 със сплитборд системата Split30.” – разказва Брайс Клостър в историята на марката.

Уникалното на автоматите Karakoram е, че всеки модел се сглобява ръчно в магазина-работилница на марката в North Bend, Вашингтон. Всички работници, обвързани в процеса, пък са сноубордисти, практикуващи беккънтри каране или приключенци, които сами изпробват моделите. Концепцията за създаване на продукт “от райдъри за райдъри” се вижда повече от ясно именно в работилната на Karakoram, а тя и страхотното качество на всеки модел е основна причина автоматите да бъдат предлагани и в магазина на True Riders в София.

Karakoram Bindings

Една от най-значимите технологии при автоматите на Karakoram, която в момента очаква одобрение за патент, е “Ride-Stride” (Карай-Върви). Технологията позволява два различни режима за позиция на автомата – за каране и ходене, а целта е и при двете дейности карачът да се чувства максимално комфортно, като преминаването от единия в другия режим става супер лесно – само със завъртане на “ключ” в задната част на автомата. В режим за ходене, ъгълът, под който обувката стъпва в автомата, се намалява с 8 градуса, а в режим за каране ъгълът може да бъде нагласен спрямо личните предпочитания на карача – между 0 и 22 градуса.

За тази технология, както и за останалите характеристики на автоматите, които ги правят уникални за пазара, разказва Дойчин от True Riders в следващото видео. Ако искате пък да получите още много

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.