Крейг ДеМартино – повече от равностоен катерач

0
 

Сподели

Shares
Крейг ДеМартино
Снимка: Vimeo

Петъчната доза вдъхновение получаваме от Крейг ДеМартино. Животът му, както и голяма част от обратите в него, са свързани с един от любимите ни спортове – катеренето.

Крейг се сблъсква със суровата част от живота, когато пада от 30 метра височина, докато се катери. В резултат на това, освен множеството травми, които получава младият мъж, се налага да ампутират и десния му крак. Със сигурност в подобен момент много хора биха се отказали от любимите си занимания. Това обаче не се случва с Крейг. Той се завръща в катеренето и доказва, че волята и силата на ума са основна движеща сила за него.

Крейг ДеМартино
Снимка: boulderweekly.com

Тези два аспекта го отвеждат на нови висини. Крейг се превръща в първия човек в неравностойно положение, който успява да изкатери емблематичния Ел Капитан за по-малко от ден. Освен това той е и двукратен Национален шампион за хора в неравностойно положение.

Като допълнение на всички тези постижения, Крейг ДеМартино пътува по света, с цел да вдъхновява хората като него да преследват мечтите си и да им покаже, че и те са равностойни с останалите. Той им показва същността на катеренето и им помага да се почувстват вдъхновени и щастливи, докато практикуват този спорт.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.