Да преоткриеш себе си чрез катеренето

0
 

Сподели

Shares

Мат Уестлейк не се отличава особено много от нас. Той се катери и преоткрива себе си чрез този спорт. Това го кара да мечтае и с устрем да постига целите си. Единственото нещо, което различава 26-годишния мъж от много други хора е рядката болест, с която се бори от малък – синдром на Клипел-Треноне (в чиято същност лежи анормално развитие на дълбоко разположените венозни съдове на краката). Това обаче не спира Мат да потърси щастието чрез активния начин на живот.

Мат Уестлейк
Снимка: Tyler Shelson/adventuresportsnetwork.com

Промяната в живота му се случва, след като се подлага на процедура, която да позволи на левия му крак (който е два пъти по-голям от десния) да се движи нормално. Разбира се, тя крие много рискове, сред които е и ампутация. Мат обаче проявява смелост и се подлага на нея. За щастие, всичко на този етап преминава успешно.

Това го мотивира да сбъдне детската си мечта и да започне да се катери. Много хора приемат като лудост нещата, с които се захваща младият мъж, поради естеството на болестта му и рисковете, които крие. Той обаче никога не се оплаква от болката и продължава мотивирано напред.

Мат Уестлейк
Снимка: Tyler Shelson/adventuresportsnetwork.com

Самият Мат иска в бъдеще да основе фондация, която да помага на децата в неравностойно положение, за да им покаже красивата страна на живота, която той открива чрез катеренето.

Мат Уестлейк
Снимка: Tyler Shelson/adventuresportsnetwork.com

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.