Опит за рекорд по най-дългия ски тур в света

0
 

Сподели

Shares

1917 км и 85 000 м положителна денивелация през някои от най-забележителните върхове в Алпите. Това е най-дългият ски тур в света. Той започва от австрийската столица Виена и завършва във френския град Ница.

Проектът Red Bull Der Lange Weg

На 17-и март седем атлети ще се изправят пред голямо предизвикателство – не само да преминат по най-дългия ски тур в света, но и да поставят нов рекорд за най-бързо преминаване по маршрута. Те ще се опитат да го изминат за 40 дни, без почивка. Сред тези атлети са Бернхард Хуг, Тамара Лунгер, Нуриа Пикас, Филип Райтер, Джанел Смайли, Марк Смайли и Дейвид Уолман.

Red Bull Der Lange Weg
Снимка: planetmountain.com

Предишният рекорд за най-бързо преминаване е отпреди 47 години. През 1971 г. четирима австрийци – Роберт Китъл, Клаус Хой, Хансьорг Фармбахер и Алои Шет се превръщат в първите и засега единствените атлети, които успяват успешно да преминат маршрута, който включва и някои от най-високите върхове в Алпите – Гросглокнер (3798 м), Пиц Палу (3900 м), Дюфур (4634 м) и Мон Блан (4808 м).

Red Bull Der Lange Weg
Снимка: redbull.com

Целта на атлетите, които ще се отправят по маршрута съвсем скоро, е да следват стъпките на предшествениците си и да минат по абсолютно същия път.

А дали ще успеят да подобрят рекорда им, ще разберем малко преди края на месец април.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.