Да спечелиш състезание по бягане по погрешка

0
 

Сподели

Shares

Какво се случва, когато се впуснеш в надпревара без екипировка, храна и вода? Едва ли ще си помислите, че някой би спечелил по тази начин. Точно това обаче прави Мира Рей – непалски бегач на дълги разстояния. Оказва се, че тя се впуска в състезанието без дори да знае, че става част от подобно събитие.

Мира Рей
Снимка: npr.org

Това се случва преди няколко години, когато Мира излиза да тича и по трасето среща други бегачи. Те се заговарят и от дума на дума, новите й познати й предлагат да се върне отново на същото място няколко дни по-късно. Мира се съгласява, с мисълта, че отново ще тренира. Впоследствие обаче разбира, че се намира на стартовата линия на голямо състезание, за което дори не е подготвена – няма нито екипировка, нито храна и вода. Преди този момент, Мира никога не е ставала част от подобно събитие.

Kathmandu West Valley Rim 50K се оказва огромно предизвикателство за младата дама, но въпреки всичко тя успява да финишира по-изтощена от всякога. А това, че е била единственият представител при жените, автоматично я прави победител в надпреварата.

Мира Рей
Снимка: glocalkhabar.com

Днес Мира вече има зад гърба си редица състезания по бягане на дълги разстояния. В голяма част от тях тя отново се качва на най-високото стъпало на почетната стълбичка.

Вижте още: Учителката, която е бегач на дълги разстояния

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.