Университетски зимни игри за десети път

0
 

Сподели

Shares

На 11-и март беше поставено началото на десетите Университетски зимни игри. Домакин на събитието е Боровец, а в него ще вземат участие 270 състезатели от 21 висши учебни заведения от цялата страна.

Университетски зимни игри
Дисциплините

Студентите ще премерят сили в три национални шампионата. Сред тях са ски-алпийски дисциплини, ски бягане и сноуборд. А тези, които не владеят някоя от трите дисциплини на високо ниво, ще могат да се включат в допълнителни игри, част от които са: ски-рали, снежна щафета и бърза шейна.

Какво още ще се случи по време на игрите?

Освен състезателната програма, по време на Университетските игри ще се проведе и Зимен университет „Академия 18-1“. В него ще има изложения на гост-лектори, които са поканени от организаторите на събитието – Асоциацията за университетски спорт „Академик“ и Националното представителство на студентските съвети.

Университетски зимни игри

„Висшето образование – съвременно състояние и перспективи“ е разработката, която ще представи Доц. Мария Фрътунова – директор в Дирекция „Висше образование“ към МОН. Красимир Стоянов ще разкаже повече за безопасността в планината през зимния сезон. А Пенка Цветкова ще насочи вниманието на студентите към „Еразъм за млади предприемачи – възможности за професионално развитие“.

Университетските зимни игри ще продължат до четвъртък – 15-и март.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.