Трето място за Елена Митренгова в поредния старт от FWQ

0
 

Сподели

Shares

Елена Митренгова за пореден път се качи на почетната стълбичка в старт от Freeride World Qualifier. Тя се нареди на трето място при жените скиори в Pitztal Wild Face Freeride Extreme с ранг 2 звезди.

Елена Митренгова
Снимка: Манол Чалъков

Състезанието, което се проведе в австрийския курорт Питзтал, има по-различен формат. В него няма съдии и се оценява най-бързото спускане по склона.

Снимка: Манол Чалъков

Във Pitztal Wild Face Freeride Extreme взеха участие и другите представители на българския фрийрайд отбор – Валери Пелтеков, Борис Първанов и Божана Чалъкова.

В първия ден от надпреварата се състояха квалификациите, които класират за следващия етап. С миналогодишната си победа Елена автоматично се класира за него. Борис и Валери постигнаха добри времена, които им дадоха правото да стартират отново. Проблем с екипировката не позволи на Божана да продължи напред в състезанието.

Във втория ден от надпреварата, с 12 минути и 32 секунди, Елена Митренгова извоюва третата позиция при жените скиори. 9 минути и 14 секунди наредиха Валери Пелтеков на 11-о място при мъжете скиори, а 11 минути и 33 секунди отредиха 18-о място за Борис Първанов при мъжете сноубордисти.

FWQ
Снимка: Манол Чалъков

За да продължи устрема си към най-големите световни състезания, българският фрийрайд отбор има нужда от нашата подкрепа. Какво можем да направим, за да се радваме на още успехи на родните ни състезатели, можем да разберем тук.

А всичко актуално около него можете да следите в страницата им във Фейсбук и сайта freerideteambg.com

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.