Вдъхновение, събрано от птичи поглед

Условията за парапланеризъм в района на Боровец бяха много добри през почивните дни

0
 

Сподели

Shares

Отново е понеделник, начало на новата седмица, която за пореден път започваме по най-добрия начин – с вдъхновение. Това се случва, благодарение на преживяванията ни от вчерашния ден (11-и март) в района на Боровец и връх Мусала. Усмивката ни не слизаше от лицето не само заради слънчевите лъчи и красотата на природата, а и заради възможността да практикуваме любимите си спортове като ски и парапланеризъм.

Парапланеризъм над Боровец и Мусала
Снимка: Михаела Стоянова

Условията в неделния ден за летене бяха също толкова добри, колкото и преди две седмици.

Вижте какво се случи тогава в: С тандемен полет над Боровец и Мусала

Точно затова много ентусиасти се завърнаха в района на Маркуджиците, откъдето да полетят и от птичи поглед да гребат вдъхновение с пълни шепи. Голяма част от тях успяха да се доближат до първенеца на Балканите – Мусала и да видят върха от една различна перспектива, която оставя траен отпечатък в съзнанието за дълго време. Сред тях бяха и тандемите на SkyCamp, които за пореден път внесоха красота в дните на пасажерите си.

Парапланеризъм над Боровец и Мусала
Снимка: Иво Геров

Полетът приключва на големите поляни до село Бели Искър – място с чудесна атмосфера за финал.

Това, което се случи, породи голям интерес и сред скиорите, които бяха в района на Маркуджиците. Усмивките по лицата им бяха показателни за това, че и те са мотивирани да пробват да полетят и да се реят редом с птиците.

Парапланеризъм над Боровец и Мусала
Снимка: Иво Геров

Ако и вие отдавна искате да го направите, но все още не се осмелявате, не се колебайте. Тандемните полети се организират от SkySpirit Paragliding и можете да заявите своя в Adventure Centre в Боровец.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.