Краси Георгиев ще вземе участие в Спартатлон – Отменено

Ултрамаратонът с дължина 245,3 км

0


Дата на събитието: 28.09.2018

Сподели

Shares

Обновена на 04.09:
Поради реализация на проекта „Предизвикателството 55 часа“ , част от кампанията на ултрамаратонеца Краси Георгиев за предизвикване на себе си и околните, в подкрепа на деца, преборили рака* в Пловдив по същото време. По тази причина Краси взе решение, че няма да се възползва от получената покана за Спартатлон 2018, въпреки че събитието е желано от него от много време и беше потвърдил участието си. Краси споделя, че винаги е искал и се е стремял да получи покана да участва в Спартатлона, но в този момент каузата му в България е по-важна и планира кандидатстване за Спрататлон през следващата 2019 година.
.

Новина от 09.03.2018 (при получаване на поканата, преди отказа за участие)

Краси Георгиев ще вземе участие на тазгодишното издание на ултрамаратона Спартатлон, което ще се проведе в периода от 28-и до 29-и септември.

Спартатлонът в същността си е ултрамаратон. Участниците в него трябва да преминат 245,3 км между гръцките градове Атина и Спарта. Надпреварата се провежда ежегодно от 1983 г. насам.

Всяка година състезанието започва в 7 ч. сутринта в последния петък от месец септември. Атлетите стартират пред Акропола в Атина и трябва да достигнат до паметника на цар Леонид в Спарта. Трасето пресича Коринтския канал, Немея, Лиркия, планината Партенио, Нестани, Пагея и главния път за Спарта. По него има 75 контролни пункта, на които се отчита и контролно време на всеки участник.

Спартатлон
Photo: PROSpartathlon Official Greece/flickr.com
Кой може да вземе участие в Спартатлона?

За да се включи в надпреварата, всеки един атлет трябва да е завършил 100-километрово състезание за време под 10 часа и 30 минути. Също така се допускат участници, които имат завършено 200-километрово състезание или изминати поне 172 км за по-малко от 24 часа и 30 минути в предишно издание на Спартатлон.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.