Байк и рън за Чепън за седми път

Надпреварата става част от Българските колоездачни серии

0


Дата на събитието: 28.04.2018

Сподели

Shares

Седмото издание на едно от най-големите състезания за планинско бягане и колоездене „Байк и рън за Чепън“ ще се проведе на 28-и април в Драгоман. За поредна година Чепън планина ще събере любителите на екстремните преживявания, активния начин на живот и българската природа.

Байк и рън за Чепън
Снимка: Лора Желязкова

През 2018 г. в надпреварата ще има една основна промяна – тя става част от Българските колоездачни серии. Това от своя страна дава право на квалификационни точки за годишното класиране на Българската колоездачна лига (БКЛ).

Велонадпревара

XCM „Рейс серии“ и Хоби ще бъдат основните категории във велонадпреварата. Дистанциите и тази година ще бъдат две – 42 км и 21 км.

Байк и рън за Чепън
Снимка: Лора Желязкова

В дисциплината XCM могат да се включат всички, които са регистрирани в Българската колоездачна лига. Надпреварата ще се проведе според правилата на лигата, а тези, които успеят да я завършат, ще спечелят точки, които след това ще важат за годишното класиране.

В категория Хоби могат да вземат участие всички, които не искат да вземат участие в състезанието за точки.

Състезание по планинско бягане

И тази година участниците имат възможност да избират между две дистанции – маратон (42 км) и полумаратон (21 км). Категориите ще са две – мъже и жени.

Байк и рън за Чепън
Снимка: Лора Желязкова

Стартът и на двете състезания – велонадпреварата и планинското бягане ще бъде даден пред Община Драгоман. Участниците в по-късата дистанция ще направят една обиколка. Тези, които се впуснат в състезанието на 42 км, ще преминат още веднъж по трасето, което е под формата на осмица – това означава, че няма да има повторение на пейзажите, които състезателите ще имат възможност да видят.

Детско велосъстезание

Паралелно с двете състезания, на площада пред Община Драгоман ще се проведе и детско велосъстезание, където ще могат да премерят сили и най-малките ентусиасти.

Байк и рън за Чепън
Снимка: Лора Желязкова

Ако и вие искате да се включите в „Байк и рън за Чепън“, можете да се регистрирате тук. А ако се чудите как да стигнете до Драгоман, ще имате възможност да го направите с БДЖ – по традиция всяка година цял вагон извозва всички, които искат да станат част от надпреварата.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.