Приключенците на National Geographic за 2018 (2-ра част)

0
 

Сподели

Shares

Пригответе се поредната ударна доза вдъхновение. Задава се втората порция приключенци на National Geographic за 2018. Запознайте се с тях в следващите редове.

А ако сте пропуснали да видите тези, за които вече ви разказахме, можете да го направите тук

Хилари Нелсън О‘Нийл

Жената, която се впуска от приключение в приключение. Тя съчетава перфектно планинарството с каране на ски. В резултат на това, Хилари успява да се спусне от Чо Ойю със ски, както и от още няколко високи върха в Боливия и Аржентина. Освен това тя е първата жена, която изкачва два осемхилядника в рамките на 24 часа – Еверест и Лхотце.

Хилари О'Нийл
Photo: CHRIS FIGENSHAU/nationalgeographic.com
Еми Кох

Морето и океанът са нейният живот. Още от ранна възраст тя започва да кара сърф, което се превръща в най-голямата й страст. Днес тя продължава да практикува любимото си занимание на различни точки по света. Освен това Еми използва своята неправителствена организация, за да запознае все повече хора със сърфа и да им покаже магията на този спорт.

Еми Кох
Photo: JEFF KOCH/nationalgeographic.com
Раджеш Магар

Талантът на Раджеш го превръща в една от ключовите фигури в планинското колоездене в Азия. Още малък той мечтае да кара колело. Семейството му обаче е изправено пред трудни времена, както и повечето хора в Непал. Затова родителите му не могат да си позволят да му подарят така желания велосипед. Когато е на 10, той започва да работи и заделя част от спечелените пари, с които да си купи колело. И въпреки че не знае как се кара, той веднага се впуска в различни приключения, благодарение на които става по-добър. След това започва да гледа клипове в Youtube, които все повече го въвеждат в света на планинското колоездене. И така… до днес, когато 21-годишният Раджеш Магар вече е сред най-добрите планински колоездачи в Азия.

Раджеш Магар
Photo: JOEY SCHUSLER/nationalgeographic.com
Кристина Митермайър и Пол Никлен

Те са фотографи на National Geographic и учени. Чрез кадрите си от различни точки по света, Кристина и Пол разказват различни истории. Те много често засягат основни проблеми като ефектите от климатичните промени, например.

Кристина Митермайер
Photo: Christina Mittermeier/nationalgeographic.com

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.