Как се рестартират хора в планината: втора част

0
 

Сподели

Shares

Представете си, че работният ви офис се намира в гората. Там можете да намерите така търсените понякога спокойствие и уединение, за да постигнете нещо важно. Освен това мястото ви предразполага да бъдете пълноценни като практикувате различни спортове. А вкусната храна е един от щрихите, които придават цялостен вид на красивия пейзаж. Чудите ли се вече къде може да се случи това?

Office in the Woods

В региона на Чепеларе процесът тече с пълна сила. За него ни разказва Станислав – един от основоположниците на проекта Mountain Restart. Вече ви разказахме за част от начините, по които се рестартират градските хора в планината. А по-надолу ще можете да разберете какво лежи в същността на идеята за Office in the Woods, която не спира да се развива.

Ако сте пропуснали първата част, можете да я видите тук

Какво е Office in the Woods и какви възможности имаме там?

Офисите в гората са обособено място с интернет инфраструктура. Тук хората могат да дойдат и да работят, ако моментът не им позволява да се отдадат на почивка. Освен това те ще попаднат на място, което им предоставя уют, възможност за спане и спорт, и всичко това – сред природата.

Office in the WoodsПо този начин хората сменят средата и се отдалечат от градската суматоха. Това им помага да преоткрият себе си и да черпят вдъхновение от всичко, което се случва около тях. И освен че могат да се отдадат изцяло на работния процес, те имат възможност и да бъдат активни, във всеки един момент, когато решат, че имат нужда от това. Всичко това се случва, благодарение на възможностите за спорт, които ни предоставя региона, не само през зимата.

Office in the Woods

Тези аспекти помагат ли им да бъдат по-продуктивни?

Това зависи от самия от човек и нагласата, с която е дошъл. Естественият ход на събитията е това да се случи при повечето от тях, особено когато жадуват за промяната, която им се случва. Точно затова, както вече споменах, се грижим и ние. Опитваме се да разберем от какво има нужда от конкретния човек и се опитваме да му го предоставим, за да се почувства още по-добре.

Office in the Woods

Колко Office in the Woods има?

Локациите са три. Всички са в региона на Чепеларе и Пампорово. Последният от тях  – Office in the Woods 3 се намира в района на хижа „Студенец“, на 1600 м, и е най-високият горски снежен къмпинг в България.

А как самият ти събираш вдъхновение, за да можеш след това да вложиш енергията си във всичко това?

За едно от нещата вече споменах. Всеки един човек, който идва при нас е различен. Именно това е интересното. Комуникацията с тях ни кара да осъзнаем колко нови неща можем да научим. Това е зареждащо и ни помага да рестартираме освен тях и самите себе си.

Друг начин, по който черпя вдъхновение, е когато пътувам и посещавам различни места по света. Това ми помага да разширя мирогледа си и да събирам много нови идеи, които след това да приложа на практика и да ги развивам с времето.

Office in the Woods

Ако вече сте вдъхновени и искате да разберете какво е чувството да работиш сред природата, не се колебайте да потърсите повече информация за проекта Mountain Restart тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.