Приключенците на National Geographic за 2018 (1-ва част)

0
 

Сподели

Shares

Светът на приключенията им е първи приятел. Те търсят досег с него във всеки един момент, а това ги кара да се чувстват пълноценни и щастливи. Те постигат впечатляващи резултати в спортовете, с които се занимават. Тези резултати вдъхновяват нас и още много други хора, които са готови също да се впуснат в този интересен свят. Те са приключенците на National Geographic за 2018, а вие едва ли ще се учудите, че за някои от тях вече сме ви разказвали, неведнъж и то.

Приключенци
Photo: Pixabay
Алекс Хонълд

Катерачът, който смайва света с това, което постига, когато е сам срещу скалата. 2017 беше паметна за този спорт, а Алекс – един от основоположниците това да се случи. Той направи първото фрий соло изкачване на емблематичния Ел Капитан. Малко след това той се върна на същия маршрут и го изкатери заедно не с кого да е, а със собствената си майка.

Алекс Хонолд

Пълните истории за Алекс и постиженията му можете да видите тук

Мирна Валерио

Преди няколко дни ви разказахме за една дама, която не се притеснява от стереотипи и предразсъдъци. Казва се Мирна Валерио и е ултрамаратонец, въпреки че е с наднормено тегло. Тя намира щастието чрез активния начин на живот, а чрез това, което прави, иска да вдъхнови още повече хора да повярват, че за спорта няма ограничения.

Мирна Валерио
Photo: JENNY NICHOLS/nationalgeographic.com

Историята на Мирна може да видите тук

Килиан Жорнет

Поредният приключенец, за когото думите са малко. Често виждаме ултрабегача на ръба. А едно от постиженията му е това, че успя да стъпи на покрива на света – Еверест два пъти, в рамките на едва 5 дни.

Килиан Жорнет
Снимка: friflyt.no

Какво още сме ви разказвали за Килиан можете да видите тук

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.