Ще има ли нови правила за изкачване на Денали?

0
 

Сподели

Shares

Преди няколко дни стана ясно, че Национален парк Денали е направил предложение за промени при изкачването на северноамериканския първенец. Те засягат всички, които искат да достигнат до него. В същността им лежи казусът за човешките изпражнения в региона, които стават все повече. Ако тези промени влязат в сила, катерачите, освен багажа си, ще трябва да носят и отпадъците си със себе си.

Денали
Снимка: snowbrains.com

До предложението се стига след обстойно проучване. То показва, че човешките изпражнения не се разграждат, а потокът от хора в региона е голям. Над хиляда човека годишно се опитват да достигнат до Денали. Значителна част от тях започват подхода си към върха от един и същи маршрут.

В момента те са задължени да събират изпражненията си в разградими торби, които след това хвърлят в цепантини. Но тъй като постоянно настъпват климатични промени, вече е много лесно човек да се натъкне на остатъци от предците му.

Денали
Снимка: weather.com

Предложението в момента добива публичен характер, а това ще продължи до 15-и февруари. Дали официално ще влезе в сила, ще стане ясно малко по-късно през годината.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.