Първият самостоятелен столичен полумаратон

0


Дата на събитието: 13.05.2018

Сподели

Shares

Любители на бягането, стягайте се! Задава се първият по рода си самостоятелен столичен полумаратон. Той носи името „Кауфланд София Полумаратон“ и ще се проведе на 13-и май в София. Състезанието ще бъде едно от най-масовите спортни събития в града. Организатори на надпреварата са Спортен клуб „Бегач“ и Kaufland България, в партньорство със Столична община, „София 2018 – Европейска столица на спорта“ и Представителството на Европейската комисия в България.

Ако се включите в надпреварата ще имате възможност да изберете между три дистанции – класически полумаратон – 21 км и състезанията на 5 и 10-километровите трасета. Изборът на дистанция е предпоставка да се включат различни хора, независимо дали са начинаещи в спорта или по-опитни.

Тъй като това е първият по рода си самостоятелен столичен полумаратон, събитието до този момент успешно успява да привлече вниманието и на различни известни личности, чиято основна цел е да вдъхновят колкото се може повече хора да излязат навън и да бъдат активни.

“Run 4 EU”…

Е друго състезание, което ще се проведе отново на 13-и май като част от софийския полумаратон. 21-километровата надпревара ще бъде насочена специално към учениците, а основната му цел е да насърчи спорта сред тях. Те ще могат да се включат индивидуално или в групи, като групите ще преминават дистанцията на щафетен принцип от по 5 км.

Кауфланд София Полумаратон

„Run 4 EU” е инициатива на Спортен клуб „Бегач“ в партньорство с Представителството на Европейската комисия в България и Спортен клуб „Приорити спорт“. Целта и на двете инициативи, които ще се проведат на 13-и май, е да поставят фокус върху активния начин на живот сред хората в България и особено сред децата в училищна възраст, за да могат да се намерят решения на проблемите, които застрашават здравето им.

Кауфланд София Полумаратон

Ако имате желание да се включите в някоя от надпреварите, ще можете да го направите чрез регистрация, която Спортен клуб „Бегач“ ще открие съвсем скоро. Записването ще става чрез такса, която зависи от периода, в който го осъществявате, както и от дистанцията, която сте си избрали. За „Run 4 EU” няма да има такса. Ще има възможност за формиране на ученически отбори и участие в общи тренировки в седмиците преди самото събитие.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.