Практичните уъркшопи в програмата на „Физкултура“

0


Дата на събитието: 10.03.2018

Сподели

Shares

На 10-и март в Sofia Event Centre ще се проведе третото издание на единствения по рода си семинар за активен начин на живот – „Физкултура“, чийто организатор е Спортен клуб „Бегач“. Тази година програмата ще е още по-богата и ще заложи на повече практични уъркшопи. Те ще дадат отговори на много въпроси, от които се интересуват спортуващите хора. Част от тях са свързани с правилната стойка, мобилните приложения тип „личен треньор“, измерване на усилията при бягане и бързото възстановяване след травми.

Физкултура
Анатомична стойка на тялото

Стойката е един от най-важните аспекти, който стои в основата на всяка физическа дейност. По време на „Физкултура“ ще имате възможност да разберете как влияе позицията на тялото върху стави, сухожилия и мускули, както и какви корекции да направите във всекидневието си и докато спортувате. За тези неща ще ви разкаже специалистът Ваня Виасарионова, която ще обърне специално внимание и на момичетата и младите майки.

Физкултура
Функционални тренировки и изготвяне на персонална програма чрез мобилно приложение

Другата основна тема по време на семинара ще е свързана с мобилните приложения и възможностите, които имаме за изготвяне на персонална програма чрез тях. Михайло Николич ще обърне внимание на различни тренировъчни направления – кросфит, високоинтензивна интервална тренировка, калистеника, плиометрик.

Измерване на усилията при бягане

Ще имате възможност да се запознаете с последните технологии в спортната метрика. Едно от тях е устройство, което измерва усилията при бягане, а за него ще ви разкаже Димитър Димитров от XCO Sports.

Физкултура
Превенция от травми

Калин Стоянов е кинезитерапевт, който ще ви даде примери от личния си опит. Той ще насочи вниманието си към бягане, плуване и колоездене.

Физкултура
Последният уъркшоп в програмата на „Физкултура“…

Не е с практически насоки, но основната му цел е да ви даде вдъхновение и идеи. Момчетата от “Balkans Everywhere” ще ви запознаят с движението “Байкпакинг“, с цел да се опитат да мотивират все повече хора да използват колелото като инструмент за опознаване на екзотични дестинации, включително и на Балканите.

Физкултура

А на какво още ще заложи програмата на третото издание на „Физкултура“ можете да видите тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.