БАССЕС алармира: сложна метеорологична обстановка в планините

0
 

Сподели

Shares
Сняг, дървета
*Снимката е архивна и няма за цел да илюстрира актуалните условия

Още снощи (25-и февруари) БАССЕС алармира за сложната метеорологична обстановка, която се очаква в планините. Обилните снеговалежи вече са факт дори в градовете, а в планината е от изключителна важност да бъдем особено внимателни. Лавинната опасност е повишена!

Споделяме пълното съобщение, качено на сайта на БАССЕС, където съветваме да следите актуалната информация за обстановката в планината:

ВНИМАНИЕ! От утре (26.02.2018, понеделник) се очаква сложна метеорологична обстановка в планините и свързано с това повишаване на лавинната опасност!

 

Очакват се много интензивни снеговалежи, като успоредно с това ще има силен вятър с променяща се посока и много ниски температури! Това ще създаде предпоставки за повишаване на лавинната опасност, като на открити планински склонове тя ще е висока!

„Напомняме, че при подобни ситуации и натрупване на над 50-60 см сняг има опасност от свличане на сняг и в стръмни гористи местности. Бъдете особено внимателни в горите около Банско!“ – се казва още в съобщението, което продължава:

„Съветваме Ви да сте много внимателни! Избягвайте открити склонове и склонове, които се намират под такива (дори в гори)! Ако карате извън писти – следете внимателно всички в групата, изчаквайте се, карайте един по един и напълно екипирани! Ако виждате признаци за навяване на сняг, избягвайте минаване през навяти терени и под тях!“

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.