Plus One: да се движиш, заобиколен от приятели

0
 

Сподели

Shares

Колко прекрасно е да се движим знаем всички. На теория. На практика, движението понякога бива качено в автобуса или колата, остава да си почива на стола или дивана, гледа телевизия вечер, хваща асансьора или се оплаква, че няма мотивация. Има дни, в които се разбужда – събира екипчето в раничка и се отправя към най-близкия фитнес. Обещава си, че ще ходи там поне по три пъти в седмицата, но на следващата се отказва, защото е примамено от поканата за бирички в парка с приятели. Щом движението толкова много обича приятелите си, защо да не се пробва да се случва именно с тяхна помощ?

Plus One
Снимка: Plus One

Plus One са движение от трима приятели, които са разбрали, че активният начин на живот и стремежът към него се постига много по-лесно, когато си заобиколен от приятели – стари и нови. Настоящата им идея е да мотивират повече хора да бъдат пълноценни чрез движение, осъзнаване храна и почивка.

Какво правят от Plus One?

Най-просто казано – събития. Те обаче не са обикновени, а създадени от идеята, че човекът е тяло и ум. Той се движи, мисли и има нужда от енергия, за да продължава напред. Събитията на Plus One събират участниците в една общност от приятели, които заедно се мотивират да водят по-качествен начин на живот. Основните събития, в които всеки може да се включи, са Plus One лагерите и Plus One Food Circle.

Plus One
Снимка: Plus One

Защо бихме се включили в лагерите?

На първо място – защото се случват далеч от града. Първият такъв ще бъде в село Косово, където всеки записал се ще има възможността да се включи в 5 различни тренировки, 4 различни йога практики, 2 кулинарни работилници и още много изненади.

Ключов фактор при Plus One, заради който много ги харесваме, е разнообразието. Създателите на идеята вярват, че благосъстоянието на човек не е въпрос само на хранене, катерене, блъскане в залата, каране на сърф или практикуване на който и да е спорт, или пък само на духовни практики и йога, а е комбинация от всичко това. Движението не се ограничава само до една активност, а напротив – насърчава се любопитството и стремежът към търсене на нови форми за реализирането му.

Plus One
Снимка: Plus One

На второ място (не подреждаме по важност) – лагерите се случват в малки групи и съвсем в духа на Plus One – ако доведем приятел, получаваме отстъпка от пакетната цена. Това е прекрасно, защото рискът да се чувстваш некомфортно по време на тренировката заради претъпкаността на мястото с хора, е елиминиран, а да имаш твой си човек до теб винаги е по-хубаво, отколкото да си сам.

На трето място – всеки е добре дошъл! Plus One няма да ни върнат без значение в продължение на колко дни сме били активни през последния месец. Ще ни подтикнат да се грижим по-добре за себе си обаче, като експериментираме и научаваме нови неща. Ще ни насърчат да пробваме нови спортове, да добавим нови практики и да усвоим нови движения – защото са установили, че именно новото е това, което задържа интереса към грижата за себе си за по-дълго.

Plus One
Снимка: Plus One

Какво е Food Circle?

Най-подходящото събитие, в което да се включиш, ако обичаш вкусната и домашно приготвена храна; ако искаш да се развихриш в кухнята и да почерпиш след това с кулинарния си шедьовър; ако искаш да се срещнеш с нови хора извън пределите на социалните мрежи, а съвсем на живо; ако вярваш, че храната е по-вкусна, когато е споделена.
Food Circle събитията се провеждат всеки месец, а по време на тях на едно място се събират приятели и техните приятели, за да споделят храната, която сами са приготвили. Всеки носи по нещичко и всеки опитва по много неща.

Кои са хората зад Plus One?

Това са Тина, Кирил и Светла. Приятели, които са се проваляли в опитите си да останат активни за постоянно, преди да започнат да тренират заедно.

Plus One
Снимка: Plus One

Пълната им история можете да прочетете тук, а ние сме убедени, че тримата могат да подтикнат всеки да се движи повече. Причината? Защото са преминали през целия процес – от непостоянството, през желанието, първия месец, в който си бил постоянно активен, нуждата от това някой да те побутне, и са открили правилната формула – разнообразие в спортовете, добра храна, качествена почивка и приятели, с които да споделяш всичко това.

Всички актуални събития, организирани от Plus One, можете да следите във фейсбук страницата, а за още информация винаги можете да разчитате на сайта.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.