360° уикенд прогноза: 24-25 февруари

0
 

Сподели

Shares

Уикенд прогноза: 24-25 февруари

В събота сутринта минималните температури ще са около 0 до 2 градуса. Ще бъде облачно и влажно със слаб ръмеж в почти цялата страна, а в планините над 1100-1400 м ще вали много слаб сняг.

Вятърът при земята ще бъде от изток-югоизток със скорост 3-6 м/с, а над 1500 м със скорост до 5-8 м/с. След 15 ч от югозапад ще започнат по-значителни валежи от сняг. Най-значителни валежи ще има в Пирин и Родопите, като в Банско, Добринище и Пампорово се очакват около 4-8 см нова снежна покривка.

В неделя ще продължи да вали сняг като температурите ще се понижат с около 5 градуса и вятърът ще се преориентира от североизток. В планините ще остане облачно и мъгливо с валежи от сняг като вятърът ще отслабне малко в сравнение със събота. Валежите ще са най-значителни в Западна и Северозападна България като в равнините части новата покривка ще е 6-10 см, а в Западна Стара планина, Витоша, Осогово, Рила и Пирин до 12-18 см.

С превалявания от сняг и студено ще остане и в понеделник и вторник, а минималните температури ще се понижат до -8/ -12 градуса в средата на седмицата.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.