Осмо издание на ски купа „САГ“ за деца

През 2018 в програмата ще бъде включена и дисциплината ски-крос

0


Дата на събитието: 08.03.2018

Сподели

Shares

От 8-и до 11-и март ще се проведе осмото издание на ски купа „САГ“ за деца от 6 до 16-годишна възраст. Тази година за първи път домакин ще бъде Пампорово, а състезателната програма, освен на гигантския слалом, ще заложи и на нова дисциплина – ски крос. Организатори на събитието са ски клуб „Тракия-САГ“, съвместно със ски курорт Пампорово-Мечи чал.

Гигантският слалом…

Ще се проведе на 8-и март, а в нея ще могат да се изявят подрастващите състезатели от 6 до 16-годишна възраст.

Ски купа САГ
Снимка: facebook.com/skicrossnextgeneration

През сезон 2016/2017 гигантският слалом събра 360 участници (между които и международни) между 6 и 12 години от всички клубове в страната, както и над 500 зрители. Това е състезанието с най-масово участие от всички клубове у нас.

Ски кросът…

За първи път ще влезе в състезателната програма на купа „САГ“. Дисциплината ще се проведе в последния състезателен ден – 11-и март. В нея ще могат да премерят сили деца от 10 до 16-годишна възраст.

Ски купа САГ
Снимка: facebook.com/skicrossnextgeneration

9-и и 10-и март са определени като тренировъчни за участниците в ски-кроса. Трасето, по което ще се надпреварват, ще бъде истинско, по спецификите на Международната федерация по ски.

Дисциплината е олимпийска и през последните години се наблюдава значително по-голям интерес към нея. Включването й в програмата на събитието цели да я популяризира още повече сред подрастващите у нас.

Ски купа САГ
Снимка: facebook.com/skicrossnextgeneration

Купа „САГ“ ще бъде част от Седмицата на детските ски състезания, като те ще са общо 5. През 2018 г. домакинството на Купата се премества от местност „Здравец“ в Пампорово, с основната цел децата да имат възможност да покажат уменията си на пистата при максимално добри условия. Друга основна цел на купа „САГ“ е да се разраства и още повече международни участници да се включват в нея.

Повече информация за събитието можете да намерите тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.