Поглед към филмовата програма на Banff през 2018

0
 

Сподели

Shares

Какво по-хубаво да правим в сряда и четвъртък вечер почти в края на февруари от това да се настаним удобно в кино салона и да се насладим на някои от най-добрите приключенски филми?

Турнето на Banff пристига в София на 21-ви и 22-ри февруари. Сред богата програма ние имаме своите фаворити:

Imagination
Филмовата програма на Banff

Вече сме ви разказвали за „Въображение“ – магнетичната лента от Sherpas Cinema, която беше наградена и с приза за най-добър филм в категорията на снежните спортове по време на фестивала в Банф, Канада. В пълния ѝ блясък ще можем да я видим на 22-ри февруари в София.

Dreamwalkers: The Faroes Project
Филмовата програма на Banff

Фарьорските острови са магическо място, което толкова много искаме да посетим, че с най-голямо удоволствие ще изгледаме филмът за „ходещите насън“. Четирима хайлайнъри се отправят към островите, за да станат първите хора, ходили по лента на тази локация. Гледаме на 21-ви февруари.

Into Twin Galaxies

Banff Sofia 2018
Into Twin Galaxies – A Greenland Epic/Снимка: mountainfilm.org

Сара Макнейър-Ландри и приятелят ѝ Ерик Буумър откриват малко позната река в Арктика на Google Maps. Филмът проследява пътят на двамата приключенци през Гренландия, решени да достигнат до най-северната река, която някога е била спускана с каяк. Филмът ще бъде прожектиран в първия ден на фестивала.

Intresection
Филмовата програма на Banff

Това е филмът, спечелил наградата за най-добър филм в категорията на планинските спортове. Планинският колоездач Микайла Гато, въвежда зрителя в своя свят на атлет и художник, минавайки през красиви картини, където цветовете оживяват и реалността се слива с изкуството.

ВИЖ ПОВЕЧЕ: Пълна програма на фестивала в София

Всичко актуално около фестивала можете да следите във фейсбук страницата. Прожекциите започват от 20:00 часа и в двата дни в Cinema City в мол „Парадайз“.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.