Годишни награди за скейтборд в България

1
 

Сподели

Shares

На 23-ти февруари се състоя дългоочакваното шоу по връчване на шестите годишни награди за скейтборд в България. И наистина беше шоу.

Годишни награди за скейтборд в България

В рамките на два часа организаторите от Skatebg.com поставиха началото на нова медийна платформа в скейтърските среди в България. Рискуваха (технически) и спечелиха уважението и признанието на широката публика. Доказателство, за това е и няколкохилядната аудитория, която успя да гледа на живо невероятното шоу. Директно от студиото си (или по-скоро трите си студия) водещите Стоян и Чичата непрестанно редуваха награди, гости и номинации. Пистамашина беше бандата на вечерта, чиито членове – в униформи на нинджи, тотално разбиха с изпълненията си на живо.

В студиото се изредиха Димитър Коцев-Шошо – режисьор и писател, Ния Янева – издател на списание Vice и член на управителния съвет на Българската скейтборд Федерация, Димо Петков и Ристо Петков – вносители на Ashbury за България, както и организатори на скейт и сноу събития. Други гости бяха Наталия и Свобода, Драгомир Александров и Петко Митев – режисьори на номинирани скейт филми, Георги Георгиев и Деян Иванов – активисти от скейт обществото във Варна и Владимир Иванов (Гибона) – скейтър на годината за 2009-та.
Именно гостите раздадоха и наградите в различите категории, а ето и резултатите:

Дебют на Годината – Димо Петков
Видео на Годината – Shit Happens
Събитие на Годината – Game of Skate(Ashbury)
Отбор на Годината – Virus skateboards
Скейтър на Годината – Иво Маринов

Печелившите в категориите „Дебют на годината” и „Скейтър на годината” грабнаха не само паветата на Skatebg.com, но и два чека за по 250 лева, осигурени от генералния спонсор на вечерта – Monster Energy. Подкрепа бе осигурена и от другите спонсори – Virus skateboards, Cleckshop.com, Vans, Insomnia, Circa и Carhartt, както и от медийните партньори – Skatebg.com, списание Whiteroom, списание 360, списание Vice, X-events.bg, Radio Tangra Mega Rock, Програмата и Board.bg.

По време на излъчването бяха организирани и директни прожекции на различни места в страната. Най-мащабната бе в столичното кино Влайкова, където 200 запалени скейтъри гледаха шоуто на живо. Чичата едвам смогна на огромното количество коментари и пожелания, изпращани директно в ефир, на стената на предаването. Над 30 включили се си подсигуриха награди от щедрите спонсори.

Наградите за 2010 не спряха до тук. Три дни след шоуто в интернет, бе организирано и парти в клуб.
На 26-ти, в столичния клуб „Жул Верн“ под един покрив се събраха едни от най-добрите Dj-и и скейтъри на България. Именно тогава бяха връчени и двете най-престижни награди – за отбор и за скейтър на годината, съответно – на Virus skateboards и на Иво Маринов, пристигнал специално за събитието от Пловдив.

С танци до зори приключи и шестото издание на Годишните Награди за скейтборд в България.
Тази година организаторите от Skatebg.com отново успяха да вдигнат собствената си летва и да направят задачата си за следващите години още по-трудна.

Посети официалния сайт на наградите за да гледаш шоуто отново както и видиш снимки изрязани сцени от събитието. Единствено на:

www.skatebgawards.com

Снимки от събитието може да намерите на AnnualAwards2010SkatebgCom

Сподели

Shares

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.