Условията за ски на Боровец 17-18.02

0
 

Сподели

Shares

My Borovets
Слънчево време и чудесни условия за каране посрещнаха скиорите и сноубордистите на Боровец този уикенд. За щастие и ние имахме „подставени лица“ в курорта, които ни снабдиха с важна информация.

My Borovets
Маркуджик 3 работи. Склонът до хижа „Мусала“ обаче е некараем, защото клекът е много висок. Същата е ситуацията и около Маркуджик 2 – работещи хубави писти, но висок клек около тях.

My Borovets
Обстановката в района на Маркуджик 3 е хубава за каране, но трябва да се внимава в лавиноопасните райони, защото рискът от свилачиния на сняг е голям и е необходимо повишено внимание.

My Borovets
Пистите са в отлично състояние – снегът е обработен добре, няма лед и бабуни, и остава да се наслаждавате на склона, който сте избрали.

My Borovets
През уикенда се заформя стресиращо-изглеждаща опашка за лифта, която обаче върви изненадващо бързо, следователно в курорта не се забелязват изнервени от чакане скиори.

Fly Borovets
На склона в посока Бели Искър, между горните станции на Маркуджик 1 и 2, забелязахме и няколко човека да излитат с парапланери. Едното крило беше за двама души – в тандем, които успяха да стигнат до връх Мусала!

Fly Borovets

Очаквайте на FB/360mag и видео от полета на двамата, достигнали най-виския връх на Балканите, без да ходят.

Fly Borovets with Sky Camp @ Adventure Center
Fly Borovets with Sky Camp @ Adventure Center

След хубав ден в планината, перфектен финал за част от групата беше топли минерални басейни и сауна, а за други, още доза адреналин с нощното каране в ски-зоната Ситняково.

My Borovets

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.