1400 км бягане през Хималаите в опит за рекорд

0
 

Сподели

Shares
Райън Сандес и Рино Гризел
Снимка: Red Bull Content Pool

Райън Сандес и Рино Гризел ще се опитат да избягат 1400 км в Хималаите за рекордно малко време. Двамата ще се движат по пътеките на The Great Himalaya Trail – различни отсечки в планината, преминаващи през държавите Бутан, Непал, Индия, Пакистан, Тибет и разделени най-общо казано на две: трейлове във високата планина (Great Himalaya Trail High Route) и такива в средната (Great Himalaya Trail Cultural Route). Сандес и Гризел ще комбинират маршрути както от високия „път“, така и от културния.

Райън Сандес
Райън Сандес/Снимка: Craig Kolesky, Red Bull Content Pool

Целта на двамата атлети е да подобрят признатото до момента най-добро време за изминаване на маршрут с 12 контролни пункта. Андрю Портър от Южна Африка е настоящият носител на рекорда – 28 дни, 13 часа и 56 минути, поставен през октомври 2016. Сандес и Гризел искат да подобрят времето, а за целта ще се опитат да навигират през 12-те контролни точки по възможно най-добрият маршрут.

Райън Сандес и Рино Гризел ще започнат предизвикателството от Хилса – село в Западен Непал, на границата с Тибет и целта е да го завършат в Пашупанатигар в Източен Непал, на границата с Индия.

Райън Сандес и Рино Гризел
Райън Сандес и Рино Гризел/Снимка: Kelvin Trautman, Red Bull Content Pool

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.