Републиканско състезание по фрийрайд – резултати

0
 

Сподели

Shares

На 10-и и 11-и февруари, в района на хижа „Рилски езера“, се проведе републиканското състезание по фрийрайд – Mad Goat Ride. Надпреварата беше част от Седмицата на свободния дух, организирана от БАСЕС.

Mad Goat Ride
Снимка: Ангел Попов

Общо 56 скиори и сноубордисти в различни възрастови групи взеха участие в Mad Goat Race в съботния ден.

Мъжете скиори

Оформиха най-оспорваната група. Победител в нея стана една от големите български надежди в свободните ски – 19-годишният Симеон Павлов. Въпреки сравнително трудните условия за каране, той успя да демонстрира агресивност и контрол по време на спускането си. На почетната стълбичка след него се качиха съответно Станислав Черешаров и Радослав Мирчев.

Mad Goat Ride
Снимка: Ангел Попов
При дамите скиори

На първо място се нареди Симона Камберова. Резултатът, който тя постигна, би я класирал на шесто място при мъжете. Второто място в надпреварата остана за Теодора Бързакова.

Mad Goat Ride
Снимка: Ангел Попов
При сноубордистите в категория 18+

Най-добър резултат при дамите постигна Евелина Хаджиева. След нея се наредиха Илиана Миховска и Мария Цветанова. При мъжете победител стана Божидар Ибришимов, а Димитър Найденов и Денислав Бодичев се наредиха на второ и трето място.

В групата на юношите

Между 14 и 18 години също имаше много силно присъствие. При момичетата сноубордисти на челните места се наредиха Теодора Илиева, Ива Павлова и Савина Димитрова. Александър Александров беше най-добър при момчетата. В категорията на скиорите победата отиде при Матео Попиванчев, а второ и трето място заеха Мартин Манолов и Иво Димитров.

За първи път

Най-малките фрийрайд скиори и сноубордисти имаха шанс да станат част от надпреварата и да покажат уменията си. Тяхното спускане се проведе на отделен обезопасен склон, който се намираше в близост до трасето на останалите състезатели. В групата на момчетата до 10 години най-силни спускания направиха Денис Марков, Иво Балевски и Георги Алтънов, а при момичетата – София Здравкова.

Mad Goat Ride
Снимка: Ангел Попов

Общия награден фонд за състезанията на 10-и и 11-и февруари беше 4000 лв. под формата на ваучери и предметни награди, осигурени от магазини Sport Depot, Стената и Red Bull.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.