Първи стъпки в сноукайтинга: няколко съвета от kite2go

0
 

Сподели

Shares

Често се смята, че сноукайтингът е трудно занимание. То се практикува, докато навън е студено и ветровито и въпреки това е много по-забавно, отколкото си представяте. А ако сте кайтър и никога не сте били на снега, със сигурност сте пропуснали много!

Училището Snowkite school kite2go е мястото, където можете да направите първите си стъпки в този спорт. Учители и ученици имат възможност да научават много нови неща и да се забавляват в бялата пудра. Моментите на открито им помагат да осъзнаят, че зимата е страхотен сезон, особено когато знаеш как да се подготвиш за нея.

Сноукайтинг

Точно затова от там ни дават няколко съвета, които трябва да имаме предвид, преди да почнем да се занимаваме със сноукайт:

Облечете се добре

Облеклото е един от най-важните аспекти при практикуването на зимни спортове. То ще ви помогне да забравите за студа навън и да се забавлявате пълноценно. Точно затова ви трябват термо бельо, поларено горнище и/или уиндстопер и топло яке, което ви осигурява свобода при движение. Не забравяйте и ръкавиците. Пръстите ви трябва да са на топло, за да могат да се движат. Затова трябва да имате и тънки или срязани ръкавици под основните, тъй като ръцете лесно се охлаждат.

Сноукайтинг

Намерете приятели или училище и се присъединете

Така ще сте на точното място, с правилните хора около вас. Кайтът в планината е много по-различен, отколкото във водата. Времето може много бързо да се промени, а сигурността трябва да е на първо място.

Сноукайт

Кайт оборудването

Фойл кайтовете са предназначени за зимни условия. Можете да ги вдигате и сваляте сами. Издръжливи са на условията.  Разбира се, можете да използвате и надуваемото си хвърчило. То също лети перфектно и е подходящо за сноукайт. Имайте предвид обаче, че може да замръзне, което да е предпоставка да го заведете на ремонт.

Сноукайтинг

Няма нужда да се питате със ски или борд

Можете да се учите да карате и с двете! Със ските се движите по-лесно, но сноубордът е по-близък до двупосочната кайт дъска.

Можете да карате на слаб вятър

В снега можете да отидете да карате на слаб вятър – 4-5m/s. Той ще ви позволи да направите лесно първите си черти по планината или полята. Бъдете сигурни, че няма по-готино чувство от това.

Започнете на равно място и свикнете с него

Най-добре се пада в пудра и много сняг.

Сноукайт
Опитайте се да изкачите малък връх с кайта ви

Една от забавните страни на сноукайтинга е да се намери малък връх или стена, която да се опитате да изкачите с хвърчилото ви. Запомнете, че зад планината (стената) вятърът пада, а на върха (по билото) може да стане по-силен. Така че започнете с малък баир, без камъни и не много стръмен. Внимавайте да не причините лавина!

Сноукайт
Намерете малки скокчета за първите си опити

Нямате нужда от много вятър, за да се забавлявате и да започнете да скачате. Също така намерете място с много навалял сняг, за да приземявате „меко”, когато започвате с първите си скокове.

Избягвайте дървета, скали и други твърди препятствия

Срещата ви с тях определено няма да е забавна … Опитайте се да запомните, че трябва да сте далеч от тях.

Бъдете щастливи кайтисти…

Но винаги мислете за сигурността.

Сноукайтинг

Сноукайтингът за нас е съвсем различен спорт, от кайта във вода. Обичаме зимата и трудно намираме по-добър спорт, където има всичко – сняг, слънце и вятър.
Така че излезте, отидете в планината през зимата, забавлявайте се и карайте снега с хвърчилото!

Ако сте нетърпеливи за нови приключения или знаете кой би се зарадвал на това, можете да намерите повече информация тук. А ако ви трябва екипировка, вижте kite2go.eu

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.