Първо издание на Vodno Matka Trail Marathon

0
 

Сподели

Shares

Vodno Matka Trail

Планината Водно и каньонът Матка в Македония очакват бегачи за първото издание на състезанието Vodno Matka Trail Marathon. Датата, на която ще се проведе надпреварата, е 25-и март, а бегачите ще могат да се включат в състезания на дълга – 40 км и къса – 23 км, дистанция.

Освен че се намира много близо до Скопие, планината Водно е привлекателна с красивите си гледки, през които именно ще преминат бегачите. От нея се виждат масивите Шар Планина, Солунска Глава, Осогово и Пирин.

Планината Водно

Каньонът Матка, пък ще преведе участниците през отделни византийски църкви и манастири и протежението на река Треска. Той е една от най-красивите туристически локации в района на Скопие.

Каньон Матка

2800 м положителна денивелация очаква бегачите, които ще пуснат на дългата дистанция. Те ще стартират в 08:00 часа и ще имат 10 часа, за да изминат разстоянието от 40 км. Трасето ще преминава през 9 контролни 8 подкрепителни пункта. Дългата дистанция носи и две точки за Ultra Trail du Mont Blanc.

Най-висока точка: 1060 м; Средна надморска височина: 684 м; Най-ниска точка: 294 м; Най-голямо изкачване: 570 м; Най-голямо спускане: 770 м

И двете дистанции са със старт в Скопие, квартал Водно.

По-късата дистанция има положителна денивелация от 1400 м и времеви лимит за финиширане 7 часа. Стартът ще бъде даден точно в 9:00 часа, а трасето ще премине през 5 контролни 4 подкрепителни пункта.

Планината Водно

Най-висока точка: 1060 м; Средна надморска височина: 811 м; Най-ниска точка: 323 м; Най-голямо изкачване: 540 м; Най-голямо спускане: 210 м.

Повече информация за трасетата можете да получите от сайта на състезанието, където ще намерите и информация за таксите за участие. До 12-и февруари са в продажба ранните такси за записване – 15 евро за дългата дистанция и 10 евро за късата.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.