Седмицата на свободния дух продължава с фрийрайд надпревара

Най-добрите екстремни скиори и сноубордисти ще покажат умения при каране в необработен терен

0
 

Сподели

Shares

Mad Goat Ride (или Спускането на дивия козел) е републиканско фрийрайд състезание, което ще се проведе на 10-и и 11-и февруари като част от Седмицата на свободния дух, организирана от БАСЕС. Събитието ще събере най-добрите екстремни скиори и сноубордисти в района на хижа „Рилски езера“, където ще могат да покажат стил, бързина и техника при карането в необработен терен.

Седмица на свободния дух
Снимка: Ангел Попов

За първи път тази година в надпреварата ще могат да се включат и най-малките екстремни скиори в БАСЕС. Тяхното спускане ще бъде на отделен обезопасен склон в близост до хижата. Съдиите ще поощряват най-малките състезатели, както и момичетата.

Класирането в състезанието ще бъде разделено в следните категории – жени и мъже (18+) – ски, жени и мъже (18+) – сноуборд, деца до 10 години – ски и сноуборд, деца 11-13 г. – ски и сноуборд и деца 14-17 г. – ски и сноуборд.

Седмица на свободния дух
Снимка: Ангел Попов

На втория ден от събитието – 11-и февруари ще се проведат състезание и джем сешън по фрийстайл – Mad Goat Kicks. На специално изграден мини фън парк в близост до ски влека на хижа “Рилски езера” скиори и сноубордисти ще демонстрират трикове от кикъри с различна височина. Журито, което ще ги оценява, ще се състои от опитни скиори и сноубордисти в свободните дисциплини.

Наградният фонд на състезанията е над 4000 лева под формата на ваучери и предметни награди осигурени от магазини Sport Depot и Стената. За настроението и енергията на спускащите се и на публиката, в събитието ще се включат и Red Bull, които по традиция подкрепят екстремния спортен дух в световен мащаб.

А ето и пълната програма на състезанията по дни:

Петък, 9 февруари:

21:00 часа

Техническа конференция в хижа “Рилски езера” за запознаване с терена и регламента на състезанието.

Събота, 10 февруари:

Mad Goat Ride – Републиканско фрийрайд състезание

10:00 – 15:00 часа – Всички участници ще направят по едно спускане по трасето, като първо ще се спуснат мъжете и жените в категориите ски и сноуборд, а след това и по-малките участници по детското трасе.

20:00 часа – Награждаване и парти

Неделя, 11 февруари:

Mad Goat Kicks – Фрийстайл състезание и джем сешън

Снимка: Ангел Попов
Записване за участие

Записването за участие във фрийрайд състезанията става на freespirit@befsa.com

Всички участници трябва да са с каски, раница с твърд гръб или протектор и лавинен уред. Също така трябва да имат и сключена валидна планинска застраховка. Всеки от пълнолетните участници трябва да представи подписана декларация, че е запознат с регламента на състезанието. Децата под 18 години трябва да представят декларация, подписана от родител или настойник.

В състезанието няма да се допускат участници, които не отговарят на условията за безопасност и нямат необходимата екипировка.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.