Третото издание на „Физкултура“ идва в София през март

Трима световноизвестни бегачи и консултанти ще бъдат част от лекторите на единствения семинар за активен начин на живот

0


Дата на събитието: 10.03.2018

Сподели

Shares

На 10-и март в Sofia Event Centre ще бъде поставено началото на третото издание на единствения семинар за активен начин на живот в България – „Физкултура“. Темите ще бъдат спорт, тренировки, здравословно хранене, мотивация, предпазване от травми, терапия.

Физкултура 2018

Семинарът, организиран от Спортен клуб „Бегач“, ще се проведе в рамките на един ден. Тази година ще има по-богата програма, повече участници и ще бъде в две зали. Програмата ще заложи на мотивиращи лекции, както и на полезни уъркшопи, които ще дадат практични съвети на тези, които се интересуват от спорт и здравословно хранене. Малката зала на Sofia Event Centre ще бъде използвана именно за заниманията с инструктори, спортни професионалисти и кинезитерапевти. Те ще помогнат на присъстващите да подобрят спортните си постижения и начина си на живот.

Сред основните лектори ще бъдат Мат Фицджералд – американски автор на тема фитнес, спортна психология и хранене, ултраатлетката Кати Джейн Л‘ерпение и Питър Томпсън, който успя да избяга 44 маратона в 44 държави за 44 дни.

Мат Фицджералд

Matt Fitzgerald

Мат е хранителен консултант на някои от най-популярните здравословни марки за храни в света. Той е и автор на книгата „Колко силно го искаш?“, която скоро ще излезе в превод и на български език и ще бъде една от дискусионните теми по време на семинара.

Кати Джейн Л‘ерпение

Кати Джейн Л'еперние

Кати е единствената жена, която успява да прекоси самостоятелно Великата китайска стена. Тя изминава 4500 км (или 102 маратона) за периода от 6 месеца. Освен това тя достига до Истанбул от Белгия с велосипед. Превръща се и в първата дама, която прави траверс на ледената шапка на Патагония.

Питър Томпсън

Peter Thomson

Питър успешно премина през благотворителното предизвикателство – 44 маратона в 44 държави за 44 дни. Каузата на британеца е насочена към хората с умствени и психични проблеми. Той цели да даде вдъхновение, което да предизвика границите на мисълта и тялото. 10-ият пореден маратон на Питър се проведе в София и той успя да го завърши с подкрепата на Спортен клуб „Бегач“.

Останалите лектори, които ще бъдат част от програмата на „Физкултура“, са Стефан Иванов – единственият българин непрофесионалист, който успява да преплува Ламанша, Петър Ванев, който премина над 4000 км пеша от Мексико до Канада, Владимир Павлов, който се спусна със сноуборд от 7134-метровия връх Ленин и Хуан Пабло Савонити – бегачът на дълги разстояния, който понастоящем живее в София.

Освен всичко, което ще се случи по време на „Физкултура“, участниците ще получат здравословен обяд, пакет с подаръци от партньорите и достъп до специално експо и базар с щандове пред залата. Предвиден е и симултанен превод в ефир.

За да станете част от семинара, трябва да се регистрирате на Fizkultura.bg. Цените варират от 59 до 99 лв., в зависимост от деня, в който се запишете. Повече информация за „Физкултура 2018“ можете да намерите на сайта на събитието, както и на официалната му фейсбук страница.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.