22-ро издание на София Филм Фест

Тази година един от основните акценти ще бъде активният начин на живот

0


Дата на събитието: 07.03.2018

Сподели

Shares

На 7-и март ще бъде открит 22-ия филмов фестивал София Филм Фест. Визията на тазгодишното издание е свързана с избора на София за Европейска столица на спорта през 2018 г. Популяризирането на активния начин на живот е една от основните цели и тя ще бъде заложена и във филмовата програма. 10-те филма на тази тематика ще поставят фокус върху значението на спорта като приоритет в живота на човек.

Програмата на фестивала ще продължи почти до края на месеца – 29-и март и ще се осъществи и в градовете Пловдив, Варна и Бургас.

София Филм Фест 2018

Все още не е ясно кои ще са спортните филми в програмата на София Филм Фест 2018. Предстои да разберем това на няколко пресконференции през януари и февруари, както и ще получим подробна информация за кината, филмите и гостите на фестивала.

Филмът „Áга“ на българския режисьор Милко Лазаров ще открие официалната програма на София Филм Фест

Освен че ще открие официалната програма на София Филм Фест, филмът на Милко Лазаров е удостоен и с честта да закрие един от най-големите филмови фестивали в света – Берлинаре. Това се случва за първи път в историята на българското кино, както и в 68-годишната история на Берлинаре. Прожекцията ще открие София Филм Фест на 7-и март в зала 1 на НДК.

София Филм Фест 2018
Снимка: siff.bg

В програмата на фестивала са заложени и други български филми, както и международни творби, които са номинирани за различни награди. Част от тях са номинираният за Златна палма филм на Корнел Миндруцо – Луната на Юпитер, спечелилият множество награди, включително и Сребърен лъв филм Фокстрот на израелския режисьор Самуел Маоз и много други, част от които можете да видите на официалния сайт на София Филм Фест.

За повече информация можете да следите същия сайт, където скоро ще бъде обявена и спортната програма на фестивала, както и фейсбук страницата на събитието.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.