Пиер Волтие – победителят от Банско

Когато състезанията са страст!

0
 

Сподели

Shares
Пиер Волтие
Снимка: Red Bull Content Pool

Той е Пиер Волтие и е един от най- добрите сноубордисти в света – факт, който се доказа и по време на световната купа в Банско. Французинът помете конкуренцията в нашенския курорт и се настани категорично на върха на почетната стълбица.

Пиер е роден през 1987 г. в Бриансон и му трябва съвсем малко време, за да разбере, че снегът е негова съдба. Още на 5-годишна възраст взема сноуборда на съседа си и започва  усилено да експериментира. Година по-късно, през 1997 г., вече участва и в първото си състезание, но истинският му дебют е през 2004 г. когато се присъединява към младежкия тим на Франция, а малко по-късно и към професионалния. Пътят му към върховете на сноубординга е открит! Следват участия в различни престижни надпревари, челни позиции, награди…

Пиер Волтие
Снимка: Red Bull Content Pool

13 декември 2008 г. обаче се оказва наистина фатален за французина. Той се подхлъзва по време на тренировка и получава сериозни наранявания в областта на ломбалните прешлени, които го изваждат от строя за повече от година. Тук обаче си проличават борбеният му дух и жаждата за победа – след като се възстановява Пиер демонстрира отлична форма и стартира световната купа в Чапелко с победа. По подобен начин става шампион и на Олимпиадата в Сочи през 2014 г., спечелвайки злато само два месеца след травма на кръстната връзка.

Пиер Волтие
Снимка: Red Bull Content Pool

Пристрастен към тръпката от състезанията, за себе си казва, че има само една цел и това е победата!

Думите му се потвърдиха на 27 януари в Банско. Сноубордистът преодоля конкуренцията в сериите и заслужено се изкачи до първото място.

Пиер Волтие
Снимка: Red Bull Content Pool

Доволен от представянето си, сноубордистът похвали условията по време на надпреварата и самото трасе – “Много добра организация, прави се всичко за състезателите. Трасето беше чудесно, а шейпърите проявиха истински професионализъм при оформянето му!” Запитан какво да очакваме от него в близко бъдеще Пиер Волтие заяви кратко – “Победа за Франция на олимпиадата в Пьонгчанг!”

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.