Northwave – от 1991-ва до бъдещето

0
 

Сподели

Shares

Northwave

В последното десетилетие сноуборд индустрията достигна до мултимилиардна машина за пари със стотици фирми в нея, гигантско количество про карачи, тонове фенове по целия свят. Производителите на сноуборд екипировка се множат всекидневно, а всяка година технологиите се развиват в главозамайващи измерения. Дотук добре, но с големия избор на екипировка идва и огромният проблем в това как да изберем подходящите неща, които да паснат на нашия стил на каране, да са достатъчно здрави, да ни харесат и още сто неща, които всеки един човек знае за себе си. Днес обаче няма да говорим за това коя е правилната фирма или артикул за вас, това можете да разберете сами, отваряйки милионите ревюта в интернет или просто, като отидете в любимия си сноуборд магазин. Днес ще говорим за факти, а фактът е, че опитът идва с времето.

Италианската марка за сноуборд обувки Northwave е създадена преди 27 години, през далечната 1991-ва. Освен, че е родена в страната, популярна с производството на едни от най-качествени обувки в света, домът на Northwave e не къде да е, а в сърцето на Доломитите, там където се произвеждат най-добрите, най-отдавна.

Northwave е популярна на българския пазар от близо 20 години с безкомпромисното си качество, изключително удобство и fit, голямото си количество модели, подходящи както за начинаещи, така и абсолютни прота и в крайна сметка – много достъпните цени за българския пазар на фона на конкурентите си.

За да си добър, трябва да се развиваш. Northwave не просто се развива, а създава технологии и системи за по-съвършена, по-удобна, по-лека и по-сигурна сноуборд обувка. С течение на времето, италианският бранд е въвел десетки нововъведения и системи, като всяка година ни изненадва с нещо ново, работещо за удобството на нашия крак и прогреса в карането ни. За сезон 2017/2018 Northwave изскочиха с няколко нови системи:

Нова подметка STAMINA

Northwave

Мъжкият модел Edge, наследник на легендарния модел Legend и дамския модел Dominо, наследник на изключително успешния Opal, се въоръжават с изцяло нова, високотехнологична подметка, наречена Stamina. Нововъведението е насочено изцяло към удобството и ниското тегло. Stamina e в пъти по-лека от предшественика си, благодарение на новия си профил на грайфер, миксиран с по-плътна, но по-лека EVA пяна. Този път италианците са надхвърлили себе си, предлагайки на клиентите си изключително удобна и лека подметка, която залепва като лепило за основата на автомата.

Нова обувка DOMAIN CR

Northwave

За любителите на големите изкачвания и фрирайдa, тази година Northwave изваждат съвсем нова подметка в модела DOMAIN CR с Vibraum Super Grip технология и напълно съвместима с котки.

Нови чорапи

Northwave

Както знаем, вътрешният чорап на една сноуборд обувка е един от най-важните елементи за удобство и съпорт. TF2, TF3 и TF3 Pro получават изключителен ъпгрейд, предлагайки един по-лек и по-технологичен чорап. Като цяло „вътрешната обувка“ е с изцяло нов дизайн, като средната част е направена още по-„гушваща“ крака, а системата за затягане е ъпгрейдната до съвършенство.

Нова стелка в TF2, TF3 и TF3 pro чорапите

Northwave

Тази година, Northwave изскачат с изцяло нова стелка в средния и висок клас обувки. Италианците са кръстили произведението си Contour Cushion comfort-footbed и името говори само по себе си. Стелката е с по-нисък профил, позволяващ на петата и крака ви да легнат още по-вътре в самия чорап, създавайки съвършен fit. Точно под петата има много умекотен прозорец, предназначен за големи сътресения при дропове, бабуни и скокове, а пък точно по средата на стелката има лека подутина, предназначена да намали умората при каране. Стелката е създадена от два различни слоя, правейки я още по-удобна от предшественика си.

Northwave определено ни изненадват позитивно всеки сезон, но тази година определено са надминали себе си с нововъведенията си. В крайна сметка, сноуборд обувката е най-важната част от екипировката, защото ако с нещо не ви е удобна или не ви допада, дори останалата част от екипировката да е най-висок клас, карането ви е просто загубено. Така че, ако търсите нова обувка, която да залепне за крава ви от първото каране, да бъде достатъчно удобна, за да стоите цял ден в нея, без да я усещате и търсите сигурност и здравина – горещо ви препоръчваме Northwave. Италианците си знаят работата, а 27 години опит говорят достатъчно.

Можете да намерите обувките Northwave в магазини в TrueRiders, Breakpoint, Sofia Rent Center, Aquamatrix, Sportbox – Пловдив, MicroExreme – Банско, BlackHorse-Пампорово, Чепеларе и Sportdelivery.com

Let it snow!

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.