Да пребориш рака два пъти и да стъпиш на покрива на света

Както и на останалите 6 първенци на всички континенти

0
 

Сподели

Shares

Името му е Шон Суарнър и животът му претърпява няколко обрата от ранна възраст. Още докато е на 13, той е диагностициран със злокачественото заболяване лимфом на Ходжкинс. Лекарите не му дават големи шансове за живот и казват, че му остават най-много 90 дни. Въпреки това младежът преминава успешно през тежкото изпитание.

Идва моментът обаче, в който животът му отново се преобръща. Когато е на 16, Шон за втори път е изправен пред тежка битка. Той е диагностициран с друго раково заболяване. Този път му дават само две седмици живот. И до днес се счита, че той е единственият човек в света, който получава диагноза и за двете смъртоносни болести.

Шон Суарнър
Photo: © SEAN SWARNER

За пореден път обаче Шон не се предава и опровергава теориите, че му остават броени дни. Именно след всички препятствия, които преминава, той решава да поеме в посока, която ще му позволи да бъде вдъхновение за хората по света. Въпреки че има само един изцяло функциониращ бял дроб, Шон успява да постигне мечтата на мнозина алпинисти – изкачва седемте най-високи върха на всички континенти. Освен това той достига и до Южния полюс.

Шон Суарнър
Photo: © SEAN SWARNER

Разбира се, подготовката да осъществи тази своя цел също е битка, но едва ли има нещо, което би спряло човек с история, подобна на неговата.

Днес Шон е считан за една от най-вдъхновяващите личности в света. Именно това е и неговата цел – да мотивира хората и да им показва, че не трябва да се предават.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.