Ски обувки от Scott, пълни с технологии

0
 

Сподели

Shares
Scott
Снимка: scott-sports.com

Зимният сезон е в разгара си и все по-често, мисловно и физически, се понасяме по снежните склонове – там, където е великото бяло!

За да бъдат преживяванията ни както винаги на ниво обаче е важно да сме снабдени и с подходящата екипировка. От Scott България още веднъж ни се притичват на помощ, този път с няколко съблазнителни предложения за краката ни:

Scott S1 Carbon Longfiber 2018

Scott Carbon Lightfiber S1

Новото поколение туристически ски обувки на Scott издигат удоволствието от движението до още по-високо ниво! От компанията обещават, че с този модел изкачването и спускането ще бъдат еднакво комфортни, както за напреднали, така и за начинаещи. S1 Carbon Longfiber са изключително леки обувки, които прощават грешките на по-неопитните скиори и едновременно с това осигуряват отлична динамика при спускане.

Обувките са снабдени с усилени карбонови вложки, композитна Grilamid® черупка и укрепления от удължени карбонови нишки. Ултра леката им конструкция пък позволява те да бъдат използвани дори за дълги неколкодневни преходи без да изпитвате умора.

Сред основните качества на модела се открояват индексът на гъвкавост – цели 120 единици, постигнат благодарение на допълнителна пластина, поставяна в режим на каране, използвания по-мек въглероден материал с по-дълги влакна, както и забележителното тегло от само 1350 грама за обувка.

S1 Carbon са разработени за ски с широчина от 95 до 110 мм.

Вижте видео представяне на модела:

Scott Orbit II Carbon

Scott Orbit II Carbon

Един от хитовете на сезон 2015/16 е модел, прославил се с изключително ниското си тегло и невероятна подвижност. Характеристики, гарантиращи прецизен контрол при спускане и висок комфорт във всякакви условия.

Orbit II Carbon изобилства от благини, но тези, които ни грабнаха най-много са: флекс индекс 115, тегло от 1235 грама, полиуретанови омекотявания, обиращи вибрациите и Vibram® подметка, която никога няма да ви изпързаля.

За да е всичко още по-вкусно, към изброеното до тук можем да добавим и GORE-TEX® мембраната във вътрешната обувка, която ще запази краката ви сухи независимо в какво приключение сте се вкарали.

Scott Celeste II 15/16

Scott Celeste

Стил и комфорт в планината – това предлага дамския модел туринг обувки на Scott. Елегантни, но в никакъв случай крехки, Scott Celeste II са еднакво подходящи, както за напреднали, така и за по-неопитни мацки. Използваните технологии пък са достатъчно надежден съюзник в снежните битки!

Освен, приятния дизайн с нежни цветове, тук срещаме и POWERLITE технологията, предназначена да осигурява достатъчно твърдост и мобилност по време на спускане, надеждни Vibram® подметки, полиуретанови омекотявания за по-голям комфорт и термо чорап с дишаща мембрана, който приема формата на крака след първите няколко карания. Всичко това надеждно щипнато с четири Ergal® щраймера и страп с велкро лепка.

Теглото на Scott Celeste II също не е за подценяване – 1350 грама за обувка!
scott-celeste
Със ски обувките можем да се сдобием на място от бул. България 81-Б, ул. Козяк №14 и ул. Л. Каравелов 1 и онлайн от scott.bg,

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.