Световна купа по сноуборд в Банско: програма

1


Дата на събитието: 26.01.2018

Сподели

Shares

Само седмица ни дели от момента, в който Банско ще приеме за втора поредна година кръг от Световната купа по сноуборд. В програмата, която ще се осъществи от 26-и до 28-и януари, са заложени две дисциплини – бордъркрос и паралелен гигантски слалом.

Световна купа по сноуборд
Снимка: fis-ski.com

България ще има представители и в двете дисциплини. Радо Янков и Теди Пенчева ще се борят за призови места в паралелния гигантски слалом, а Сани Жекова ще премери сили в дисциплината бордъркрос.

Ето и програмата на състезанията по дни:

23-и януари е денят, в който всички отбори ще пристигнат в Банско.

На 24-и януари ще бъде направен тест на трасетата за дисциплината бордъркрос, а на следващия ден – 25-и януари ще бъдат официалните тренировки в същата дисциплина.

Световна купа по сноуборд
Снимка: Каталог на Българска федерация по ски

26-и януари е денят, в който ще се проведат квалификации и финали в първото състезание по паралелен гигантски слалом за мъже и жени. Началото ще бъде в 12:30 ч. В същия ден ще бъде и официално откриване на Световната купа.

На 27-и януари ще се проведат квалификациите и финалите в дисциплината бордъркрос както за мъже, така и за жени. Началото отново ще бъде в 12:30 ч.

В последния ден от състезателната програма – 28-и януари ще се проведе вторият старт в дисциплината паралелен гигантски слалом – квалификации и финали за мъже и жени. Началото ще бъде поставено в 14 ч.

Сподели

Shares

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.